Άγγελος Λάτσιος - Γαία Μερκούρη: Η τρυφερή ανάρτηση στο Instagram

«Είσαι τέλειος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Άγγελος Λάτσιος - Γαία Μερκούρη: Η τρυφερή ανάρτηση στο Instagram

Ο Άγγελος Λάτσιος με την Γαία Μερκούρη φαίνεται πως έχουν αναπτύξει μια άκρως τρυφερή σχέση ανάμεσά τους καθώς οι δυο τους είναι αρκετά ενεργοί μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media όπου δημοσιεύουν διάφορες στιγμές μαζί.

Να τονίσουμε πως γνωρίζονται από παιδιά, ωστόσο, μεγαλώνοντας φαίνεται πως έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά, απολαμβάνοντας να περνούν χρόνο μαζί.

Έτσι, η Γαία Μερκούρη το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μία φωτογραφία του Άγγελου Λάτσιου, την οποία συνόδευσε γράφοντας: «Είσαι Τέλειος».

Η ανάρτηση της Γαίας Μερκούρη

Γαία Μερκούρη - Ανάρτηση

Άγριο ξέσπασμα από τον Άγγελο Λάτσιο

Ο Άγγελος Λάτσιος είναι αρκετά ενεργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα, στον ίδιο αρέσει αρκετά να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες από την καθημερινότητά του καθώς έχει αρκετούς followers.

Αυτή τη φορά επέλεξε να ενημερώσει αλλά και να αφήσει το δικό του σχόλιο σχετικά με τα 1.428 δελφίνια τα οποία σκοτώθηκαν «για το έθιμο» στα Νησια Φερόε. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή μαζική σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ με συνέπεια να προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών.

Μάλιστα, η περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Sea Shepherd» ανέφερε πως οι σφαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων των 8.000 φαλαινών και δελφινιών την τελευταία δεκαετία.

Έτσι, ο Άγγελος Λάτσιος θέλησε να τοποθετηθεί καθώς δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό όπου στην μια αναφέρει χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας «Ντρέπομαι για το είδος μας».

Η ανάρτηση του Λάτσιου

Τι είναι το έθιμο «Grindadráp»

  • Το «Grindadráp», αποτελεί ένα κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα νησιά αυτά. Είναι ένα μη εμπορικό κυνήγι, καθώς το κρέας δεν εξάγεται, αλλά φυλάσσεται και διανέμεται στην κοινότητα ως δωρεάν τροφή.
  • Ιστορικά, αυτό ήταν μια σημαντική οικονομική ανακούφιση για τα Φερόε, τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις διεθνείς εισαγωγές λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους. Υποστηρίζεται, πως τα ζώα σκοτώνονται με ανώδυνο τρόπο.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το έθιμο είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία, που τα σχολεία εκπαιδεύουν τα παιδιά στην εν λόγω διαδικασία. Μάλιστα, τα παιδιά μπορούν να φύσουν δικαιολογημένα από το σχολείο όταν πραγματοποιείται το «Grindadráp», ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας τους για να συμμετάσχουν.
  • Ειδικά για φέτος, ο αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που «χρειάζεται» για να τραφεί η κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι πλήθος θηλαστικών οδηγήθηκε στη σφαγή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αφού απλώς θα πεταχτούν...