Συγκλονίζει ο Σταμάτης Φασουλής: «Το σκέφτομαι και ταράζομαι, ξυπνάω τις νύχτες με αυτή την εικόνα»

«Γνώρισα όλα τα συναισθήματα, αλλά όχι το μίσος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Σταμάτης Φασουλής: «Το σκέφτομαι και ταράζομαι, ξυπνάω τις νύχτες με αυτή την εικόνα»

Ο Σταμάτης Φασουλής παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» στο MEGA. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την παράσταση «Ο Κήπος με τις αλήθειες» ενώ αποκάλυψε ένα περιστατικό που τον ταράζει ακόμα και σήμερα. Μάλιστα, αυτή την περίοδο τον βλέπουμε και στο J2US, στην κριτική επιτροπή.

Ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κήπος με τις αλήθειες είναι ένα σύγχρονο έργο και το χρωστάω στη φίλη μου, Ελένη Ράντου, που μου το έδωσε να το διαβάσω. Η Ελένη ήθελε να ανεβάσει το έργο, αλλά ήταν μικρή για να παίξει τη μαμά και μεγάλη για να κάνει την κόρη.

Τα παιδιά του έργου αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, συναισθηματικά, σεξουαλικά». Και συνέχισε: «Μου απαγόρευσα να εκφράσω όλες τις αλήθειες μου γιατί δεν ήθελα να πληγώσω κόσμο.

Προτιμώ το ζωτικό ψεύδος και όχι τις αλήθειες που πληγώνουν έναν άνθρωπο. Γνώρισα όλα τα συναισθήματα, αλλά όχι το μίσος. Υπήρξα σκληρός γιατί είχα το άλλοθι ότι επειδή είμαι σκληρός με εμένα, μπορώ να είμαι και με τους άλλους».

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Φασουλή

«Δεν πανηγυρίζω, πενθώ»

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (18/10) ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο κίνημα Me Too με όλα όσα βλέπουμε στον χώρο της υποκριτικής.

Μετά την τελευταία δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος ηθοποιού για βιασμό, ο Σταμάτης Φασουλής εξήγησε πως πρέπει να δοθεί τόπος στη δικαιοσύνη και να μην προσπαθεί κανείς να απαντήσει με αυτοδικία στις αποτρόπαιες πράξεις που έχουν γίνει.

«Είναι στενάχωρο πάρα πολύ, δεν είμαι από αυτούς που πανηγυρίζουν, είμαι από αυτούς που πενθούν αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι’ αυτό, παρά μόνο να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη. Φτάνει η γνώμη μας. Και δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να δικάσουμε. Εμείς καταδικάζουμε την πράξη κατά τη γνώμη μου… όχι τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο τον καταδικάζει ή ο Θεός ή η Δικαιοσύνη. Η πράξη είναι αποτρόπαια. Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη έχει να πει αυτά που έχει να πει.

Πρέπει να περιμένουμε να βγει το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Όλα τα επαγγέλματα έχουν τέτοια πράγματα, αλλά κανείς από τα άλλα επαγγέλματα δεν πανηγυρίζει και δεν ξεφωνίζει. όταν έχεις ένα τέτοιο πράγμα πενθείς, δεν πανηγυρίζεις. Έχω μεγάλη ευαισθησία στο ηθικό κομμάτι και γι’ αυτό τηρώ την στάση της σιωπής. Σιωπή εμείς. Σιωπή. Να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς σιωπή», είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής.