Η Μαρία Πολύζου ξεσπά εναντίον του Λευτέρη Πετρούνια - «Ντροπή...»

«Ας κατέβει από το «εγώ» που βρίσκεται»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η Μαρία Πολύζου ξεσπά εναντίον του Λευτέρη Πετρούνια - «Ντροπή...»

Ο κακός χαμός έχει δημιουργηθεί μετά από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με το ελληνικό κίνημα #metoo καθώς οι αντιδράσεις του κόσμου σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του αθλητισμού έχουν προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις.

Ανάμεσά τους και η Μαρία Πολύζου η οποία είχε αποκαλύψει πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ίδιο της τον πατέρα. Έτσι λοιπόν, η μαραθωνοδρόμος εξέφρασε την οργή της στο Facebook γράφοντας χαρακτηριστικά πως έχει απογοητευτεί από μια τέτοια τοποθέτηση η οποία ήρθε από έναν ολυμπιονίκη, κάνοντας λόγο για «ντροπή».

«Εύχομαι να μην χρειάζεται ποτέ ως κοινωνία να είμαστε παρόντες σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης για να πιστεύουμε τα θύματα. Δεν καταλαβαίνω που ωφελεί αυτή η αδιανόητη άποψη. Ας κατέβει από το «εγώ» που βρίσκεται στο «εμείς» της κοινωνίας !!

Θα με απογοήτευε να ακούσω κάτι τέτοιο από οποιονδήποτε άνθρωπο, πόσο μάλλον από έναν Ολυμπιονίκη!ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ… !».

Η ανάρτηση της Μαρίας Πολύζου

Εύχομαι να μην χρειάζεται ποτέ ως κοινωνία να είμαστε παρόντες σε πράξεις σεξουαλικης κακοποίησης για να πιστεύουμε τα...

Posted by Maria Polyzou on Thursday, October 21, 2021

Λευτέρης Πετρούνιας: «Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη

Μετά από τον μεγάλο σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια όταν ρωτήθηκε για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό ο ίδιος εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μέσα σε όλα ο Χρυσός Ολυμπιονίκης παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή πως η διατύπωση των δηλώσεών του ήταν άστοχη, ενώ ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νιώθω χρέος μου προς όλους τους Έλληνες να ζητήσω συγνώμη για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου.

Σκεπτόμενος το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς ρωτήθηκα για το κίνημα #metto στον αθλητισμό. Μίλησα για κάποιες καταγγελίες που έγιναν στον αθλητισμό για ψυχολογική βία και όχι για σεξουαλική», είπε αρχικά. Και πρόσθεσε:

«Ξεκαθάρισα πως δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα περιστατικά αυτά, αλλά λανθασμένα άφησα την παραμικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό χώρο, ενώ αν όντως υπήρχε περιστατικό ψυχολογικής βίας (για το οποίο θα γνώριζα), τότε θα ήμουν υποστηρικτής του ανθρώπου που θα βρισκόταν σε αυτή τη δύσκολη θέση και ψυχολογία».

Η αναφορά στη Σοφία Μπεκατώρου: «Στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη. Το κοινοποίησα αρκετές φορές. Ήμουν αυτός που μπήκε χέρι – χέρι μαζί με την Άννα Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η συγνώμη του Λευτέρη Πετρούνια στους Έλληνες: «Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις και πίσω απο κανέναν, προκειμένου να μην πάρω τις ευθύνες πάνω μου, δεν ντρέπομαι, δεν φοβάμαι και πόσο μάλλον θέλω να βγω να ζητήσω συγνώμη.

Εγώ ζήτησα να βγω στον τηλεοπτικό αέρα, δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγνώμη, έκανα όντως ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ως ομιλητής, όσο είμαι και στους κρίκους».