«Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει τελειώσει από το θέατρο»

«Δεν νομίζω ούτε να δουλέψει κανείς μαζί του, ούτε να βρει θέατρο να παίξει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει τελειώσει από το θέατρο»

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό, βρέθηκε την Παρασκευή 22/10 η Πηνελόπη Πιτσούλη. Η ηθοποιός, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, μίλησε για τη συνεργασία τους αλλά και για τις καταγγελίες που έσκασαν σαν "βόμβα".

Λίγο καιρό πριν την δίκη του που κατηγορείται για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, η συνάδελφός του ήταν κόλαφος στον αέρα του ΑΝΤ1.

Όσα είπε η Πιτσούλη για τον Φιλιππίδη

«Ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος, δοτικός, στην ώρα του. Κάποιοι μου είχαν πει: «Με τον Φιλιππίδη; Είναι κέρατο βερνικωμένο»! Κι εγώ είδα το ακριβώς αντίθετο. Μου είχαν πει ότι είναι ένα ιδιότροπο πλάσμα και κακό. Δεν το είδα αυτό. Και όταν ξαφνικά βγήκαν όλα αυτά, είπε: «Ο Χριστός και η Παναγία».

Δεν δικαιολογώ κανέναν. Μια κυρία είπε κάποια στιγμή «μα είχε μια αδυναμία». Για τον εαυτό του, όχι για να επηρεάζει τους άλλους. Να το βγάζει επάνω του, όχι στους άλλους. Δεν το δέχομαι. Γιατί τα έκανε όλα αυτά και τι κενά αέρος είχε μέσα στο μυαλό του, στην ψυχή του και βγήκε αυτό το τερατούργημα. Είναι τερατώδη αυτά που άκουσα. Δεν το χωράει ο νους ενός ανθρώπου αυτό το πράγμα», είπε η Πηνελόπη Πιτσούλη.

«Τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν τον γνώρισα ποτέ, ευτυχώς δεν έτυχε και δεν θα συμβεί και ποτέ», ανέφερε και συνέχισε: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει τελειώσει από το θέατρο. Δεν νομίζω ούτε να δουλέψει κανείς μαζί του, ούτε να βρει θέατρο να παίξει. Έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη. Δεν ήταν και ο πιο εύκολος άνθρωπος. Εμένα δεν με ενόχλησε ποτέ. Ένα περίεργο παιδί. Αν δώσεις το γήπεδο και τη μπάλα σε έναν άνθρωπο κάνει ό,τι θέλει και πάντα πιστεύει ότι οι γύρω του είναι υποδεέστεροι από αυτόν».

«Μου έστειλαν αισχρά μηνύματα, δεν υπερασπίστηκα τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Καλεσμένη στην εκπομπή Open Weekend βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (17/10) η Μίνα Ορφανού, η οποία κλήθηκε να δώσει τις δικές της απαντήσεις μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός εξήγησε πως δεν είχε σκοπό να υπερασπιστεί τον Πέτρο Φιλιππίδη ούτε να βλάψει κάποιο από τα φερόμενα ως θύματά του.

«Δεν υπερασπίστηκα τον Πέτρο Φιλιππίδη. Δεν είμαι νόμος και δεν έχει γίνει ακόμα η δίκη, οπότε κανείς δεν μπορεί να έχει μια γενική άποψη εξ΄ολοκλήρου. Σε εμένα φέρθηκε πολύ καλά και κρατώ αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα για ότι έγινε, έχει να κάνει ο νόμος. Από εκεί ξεκίνησε όλος ο πόλεμος ότι υπερασπίστηκα τον Πέτρο, δεν υπερασπίζομαι το έγκλημα. Κράτησα τα καλά στοιχεία από έναν άνθρωπο, αυτή είναι η άποψή μου και την υποστηρίζω.

Μου έστειλαν πολύ αισχρά μηνύματα παντού και δεν θα έπρεπε. Δεν υπήρχε λόγος, δεν έβλαψα κάποιον κι ούτε υπερασπίστηκα κάποιον που είδαμε να κάνει έγκλημα. Πάντα είμαι με το θύμα», είπε χαρακτηριστικά.