Σοφία Μπεκατώρου για Λευτέρη Πετρούνια: «Μου έχει στείλει την δήλωσή του αλλά δεν...»

«Νομίζω, και μόνο αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο δικό τους το παιδί...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοφία Μπεκατώρου για Λευτέρη Πετρούνια: «Μου έχει στείλει την δήλωσή του αλλά δεν...»

Μια μεγάλη επίθεση έχει δεχτεί ο Λευτέρης Πετρούνιας, από την στιγμή που προβλήθηκαν οι δηλώσεις του για το MeToo και τις καταγγελίες στο χώρο του αθλητισμού. Η εκπομπή Χαμογέλα και πάλι επικοινώνησε με την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία σχολίασε πως οι εν λόγω δηλώσεις του ήταν «ατυχείς».

Όσα είπε η Μπεκατώρου για τον Πετρούνια

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης - δείτε την δημόσια συγγνώμη του - , θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση.

Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε.

Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει την δήλωσή του και εγώ δεν την είχα δει. Ούτως ή άλλως πιστεύω ότι ήταν κακώς κείμενο. Ο Λευτέρης έχει μια μεγάλη πορεία και είναι ένα παιδί το οποίο δεν τα έχει βρει έτοιμα, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ. Με την Βασιλική έχουν δυο παιδιά. Νομίζω, και μόνο αν κάτσει να σκεφτεί ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο δικό τους το παιδί και μόνο αυτό θα είναι ικανό για να κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν ζήσει αυτά τα θύματα, τα οποία έχουν κακοποιηθεί. Πιστεύω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση».

«Ο Λευτέρης έκλαιγε! Θέλει μόνο να απομονωθεί και...

«Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κτλ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας.

Απάντησε εντελώς λάθος, γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική.

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε.

Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε, όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου.

Δε βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ-πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας.

Όταν ο Λευτέρης είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία» είπε, μεταξύ άλλων, η Βασιλική Μιλλούση.