Κόλαφος ο Νίκος Κουρής μετά το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη - «Δηλώνω προσωπικά ότι...»

Η μακροσκελή επιστολή σχετικά με τα περιουσιακά του μουσικοσυνθέτη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κόλαφος ο Νίκος Κουρής μετά το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη - «Δηλώνω προσωπικά ότι...»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη. Μετά την άρνηση της Μαργαρίτας να προχωρήσει σε τεστ DNA, ο Νίκος Κουρής έγραψε μια μακροσκελή επιστολή σχετικά με τα περιουσιακά του μουσικοσυνθέτη. Την επιστολή πρόβαλλαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Τονίζει λοιπόν, ότι δεν θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας ότι το DNA δεν το ζητά για κληρονομικούς λόγους.

Η επιστολή του Νίκου Κουρή - Θεοδωράκη

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά.

Και συνεχίζει: «Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας».

«Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

«Αν δείτε το περιεχόμενο της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη...» - Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κουρή

Δηλώσεις στην εκπομπή T-Live έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10), ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, λίγο μετά το άνοιγμα των διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να εξηγήσει πώς αποδεικνύεται ότι ο εντολέας του είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό θρίλερ γύρω από την υπόθεση, ενώ από τη μεριά του, ο Νίκος Κουρής κάλεσε με εξώδικο την Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να κάνουν τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι στην πραγματικότητα γιο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

«Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει «Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.