Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Ματίκα - Ιορδανίδης: Για αυτό το λόγο έκοψαν κάθε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο...»

Ματίκα - Ιορδανίδης: Για αυτό το λόγο έκοψαν κάθε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη
News 24.10.2021 14:44
Από Ελένη Ζουγανέλη

Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και στον Ιορδάνη Παπακυριακού, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το κίνημα metoo, αλλά και για τον κουμπάρο τους Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο εδώ και περίπου 9 χρόνια έχουν κόψει επαφές.

«Τα στόματα που πρέπει να ανοίγουν, είναι αυτά που έχουν βιώσει βία. Να πάρουν θάρρος και άλλοι χώροι. Μετά τις καταγγελίες, εύχομαι άνθρωποι που αισθάνονταν αδύναμοι να έχουν πάρει δύναμη. Γνωρίζουμε και τους δύο ηθοποιούς που είναι στη φυλακή. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δάσκαλός μου στο Εθνικό

. Αισθανόμαστε άσχημα να αναφερόμαστε στο θέμα του Πέτρου Φιλιππίδη, γιατί πίσω από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οικογένειες. Αν ήταν το παιδί μου θύμα, θα αντιδρούσα με βία. Επομένως καλό είναι να ανοίγουν τα στόματα και να μη μένουν οι σκελετοί στη ντουλάπα να κροταλίζουν», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Με το #MeToo έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, που μόνο θετικά αποτελέσματα θα επιφέρει. Είναι πολύ νωπά τα γεγονότα με τις καταγγελίες. Επειδή είχα αποστασιοποιηθεί πολλά χρόνια από τον Πέτρο Φιλιππίδη, το σοκ ήταν συνολικό. Όσο πιο βαριά τα αδικήματα, τόσο πιο μεγάλο το σοκ», συνέχισε η Θάλεια Ματίκα.

Το σχόλιο Ματίκα - Ιορδανίδη για τον Φιλιππίδη

«Είχαμε μια διαπροσωπική σχέση η οποία για κάποιους λόγους έχει λήξει πριν από εννιά χρόνια. Όταν ακούς, όμως, ότι κατηγορείται για βιασμούς, δεν μπορεί να μη σε αγγίξει. Παθαίνεις ένα σοκ», είπε ο ηθοποιός.

«Ο λόγος ήταν καθαρά και μόνο επαγγελματικός, και δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο», ενώ σχετικά με δηλώσεις της ότι έχει δεχτεί bullying στο θέατρο από γνωστό σκηνοθέτη ξεκαθάρισε ότι «Καταλαβαίνω ότι ο συνειρμός μπορεί να παραπέμπει στο Φιλιππίδη, αλλά όχι, δεν ήταν εκείνος», αποκάλυψε η σύζυγός του.

Η τραυματική εμπειρία της Θάλειας Ματίκα με γνωστό σκηνοθέτη

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα μίλησε η Θάλεια Ματίκα. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα δυσάρεστο περιστατικό που της συνέβη με έναν σκηνοθέτη.

Η ίδια ωστόσο αποκάλυψε πως δεν το έχει καταγγείλει στο ΣΕΗ, καθώς δεν έχει την τόλμη.

«Αυτό που κάποτε συνέβη σε μένα με σκηνοθέτη σε παράσταση, ήταν μια πάρα πολύ τραυματική εμπειρία. Δεν προχώρησα σε καταγγελία στο ΣΕΗ. Θαυμάζω πάρα πολύ τις γυναίκες και τους ανθρώπους που είχαν την τόλμη και μίλησαν.

Εγώ δεν έχω αυτή την τόλμη. Εξαιτίας του περιστατικού με τον σκηνοθέτη, μπήκα στο νοσοκομείο, δεν ήμουν καλά. Τότε ήμασταν μαζί με τον Τάσο, πέρναγε και αυτός το Γολγοθά του».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ρίγη συγκίνησης από την Θάλεια Ματίκα: "Έφυγε πολύ νωρίς..."

Νέα καταγγελία από την Σοφία Παυλίδου - «Προσβλήθηκα από τη συμπεριφορά γνωστού σκηνοθέτη»

Share