Δώρα Χρυσικού: «Δεν ήταν γενναία η απόφαση να μιλήσω για το πρόβλημα της υγείας μου»

«Ο δεύτερος λόγος που το έκανα είναι γιατί το...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δώρα Χρυσικού: «Δεν ήταν γενναία η απόφαση να μιλήσω για το πρόβλημα της υγείας μου»

Καλεσμένη βρέθηκε το Σάββατο 24/10 στην εκπομπή του MEGA «Τι λες τώρα», η Δώρα Χρυσικού. Μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε για τη συμμετοχή της στη Γη της Ελιάς αλλά και την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο την οποία και έχει γνωστοποιήσει σε προηγούμενη συνέντευξή της.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Στα 44 μου χρόνια και έχοντας βιώσει μια σχέση με έναν άνθρωπο, ο οποίος μου στάθηκε, είναι ο άνθρωπός μου και ο σύντροφος της ζωής μου, νομίζω πλέον πως ο έρωτας είναι ένα πράγμα το οποίο σε κάνει να χάσει τα λογικά σου»

Για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Δεν ήταν γενναία η απόφαση να μιλήσω για το πρόβλημα της υγείας μου, αλλά ήταν μια συνειδητή απόφαση. Δεν έχω μιλήσει όμως για τους λόγους που με έκαναν να μιλήσω ανοιχτά και οι λόγοι ήταν πολλοί», ξεκαθάρισε.

Και αποκάλυψε: «Ο πρώτος είναι διότι είμαι ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής και διαφανής με την έννοια πως δεν έχω μια άλλη ιδιωτική εικόνα. Έτσι διατηρώ και την ηρεμία μου και δεν νιώθω κατακερματισμένη.

Από μικρή είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη σε σχέση με την ορατότητα των ανθρώπων, την ισότητα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες παλέυω για αυτό σε όλη μου την ζωή. Πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες».

«Ίσως αν δεν έκανα την σειρά να μην το έλεγα γιατί εκείνη την στιγμή ίσως να ένιωθα πως δεν υπάρχει λόγος να το πρω. Παίζοντας όμως σε μια σειρά που βλέπεις καθημερινά, θα έβλεπε ο κόσμος ότι η εικόνα αυτού του ανθρώπου αλλάζει. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην το κάνω.

Ο δεύτερος λόγος που το έκανα είναι γιατί το όφειλα ηθικά στους συνεργάτες μου. Και το όφειλα ηθικά γιατί διαγνώσθηκα με αυτό το πράγμα μετά ακριβώς από τον πιλότο. Ο τρίτος λόγος που μίλησα δημόσια είναι γιατί θεωρώ ότι το δικό μου παράδειγμα, ως βίωμα και ένας άνθρωπος που πέρασε και περνάει αυτό τον Γολγοθά, ήθελα να δώσει το μήνυμα ότι είμαι εδώ, το έχω εντάξει στη ζωή μου, δουλεύω και θεώρησα ότι αυτό μπορεί να δώσει κουράγιο σε κάποιους ανθρώπους».

Οι δηλώσεις της Δώρας Χρυσικού

«Τον Γιώργο Κιμούλη τον έτρεμα»

Η Δώρα Χρυσικού βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν για τον Γιώργο Κιμούλη με την ίδια να παραδέχεται πως κατά τη συνεργασία τους τον έτρεμε.

Η ηθοποιός ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσαν να υποστηρίξουν τη Ζέτα Δούκα όταν έκανε τη δική της καταγγελία κατά του Γιώργου Κιμούλη, ενώ μετά από το «τσουνάμι» αποκαλύψεων για τον χώρο του θεάτρου, ζήτησε την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Στις νέες της δηλώσεις αναφέρθηκε στην εποχή που δούλευε στο θέατρο μαζί με τον Κιμούλη και εξήγησε πως είχε υποστεί bullying αλλά ποτέ δεν βρήκε το θάρρος να αντιδράσει.

«Εγώ τον Γιώργο Κιμούλη τον έτρεμα. Είχε μία επιβολή πάνω μας για όλους αυτούς τους λόγους… Εμένα ήταν το όνειρο της ζωής μου να παίξω με τον Γιώργο. Θεωρούσα πολύ μεγάλη τιμή το ότι ήμουν σε αυτόν τον θίασο, ότι θα είχα έναν ρόλο δίπλα του, ότι θα μπορούσα να μαθητεύσω στο πλευρό του.

Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα τέτοιου τύπου στα πράγματα. Βλέπεις ότι ξεκινά μια δουλειά με τις καλύτερες προδιαγραφές, με έναν εξαιρετικό θίασο, με ένα υπέροχο έργο και ξαφνικά συμβαίνουν πράγματα ανάμεσα σε τέσσερις ανθρώπους που λες γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλα αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει.

Δώρα Χρυσικού Κιμούλη

Εγώ δεν μπόρεσα να ψελλίσω ποτέ τίποτα, ακόμα και όταν η ίδια υπέστην το bullying. Αν δεν ήταν η Ζέτα Δούκα να απορροφήσει πολλά από τα σκάγια και την οργή του, πιστεύω ότι εγώ θα ήμουν σε πολύ πιο δεινή θέση από αυτή που ήμουν. Κι εγώ πήγαινα κλαμμένη στο θέατρο κι εγώ γύρναγα κλαμμένη από το θέατρο κι εγώ είχα ένα τεράστιο γιατί», είπε η Δώρα Χρυσικού.