Έκτακτη ανακοίνωση του OPEN για το Familiar

Αλλαγές στην εκπομπή του Ετεοκλή Παύλου και της Μυρτούς Κάζη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έκτακτη ανακοίνωση του OPEN για το Familiar

Μπορεί το «Familiar» να έκανε πρεμιέρα πριν ένα μήνα, ωστόσο αλλάζει ώρα και μέρα. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 15.00 στο OPEN, η Μυρτώ Κάζη και ο Ετεοκλής Παύλου μας κρατάνε την καλύτερη συντροφιά με θέματα που μας απασχολούν και με αγαπημένους καλεσμένους που μοιράζονται με την εκπομπή τις δικές τους εμπειρίες.

Η ανακοίνωση του OPEN για τις αλλαγές στο Familiar

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 15.00 η Μυρτώ και ο Ετεοκλής υποδέχονται στο Familiar τη Μαρία Ματσούκα, η οποία αποκαλύπτει πώς διαχειρίστηκε το γεγονός πως στην αρχή της εγκυμοσύνης της διαγνώστηκε με διαβήτη κύησης και εξομολογείται το όνειρο που είδε και την οδήγησε στην απόφαση να δώσει στο γιο της το όνομα «Ραφαήλ».

Ακόμα μιλά για την αδερφή της Δήμητρα Ματσούκα, την «Μήτση» της όπως την αποκαλεί με την οποία είναι πολύ δεμένες. Τέλος, στην εκπομπή μιλάει και η Ελισάβετ Σπανού και αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου η Πέννυ Μπαλτατζή κάθεται στον καναπέ του Familiar και δίνει μια άκρως συγκινητική και αποκαλυπτική συνέντευξη. Μιλά για τις άτυχες εγκυμοσύνες που είχε πριν γεννήσει το γιο της Κάρολο και πως κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, ενώ εξομολογείται ότι προσπαθούν μαζί με το σύζυγό της Χρήστο για δεύτερο παιδί.

Αποκαλύπτει πως σκληραγωγήθηκε από μικρή συναισθηματικά γιατί μεγάλωσε με μια ψυχικά ασθενή μητέρα και εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να μιλήσει στο παιδί της ανοιχτά για την απώλεια της μητέρας της και του αδερφού της όταν μεγαλώσει.

Ακόμα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα παρουσιάζει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», που στηρίζει την οικογένεια και την εργαζόμενη γυναίκα, ενώ η κάμερα του «Familiar» μπαίνει και στο σπίτι του περιοδικού «Σχεδία», του μοναδικού περιοδικού δρόμου που στηρίζει τις ευάλωτα κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Έκτακτη ανακοίνωση του OPEN για το Familiar

Η συγκινητική αποκάλυψη του Ετεοκλή στον αέρα του Familiar

Ο Ετεοκλής Παύλου αναφέρθηκε στην μικρή του κόρη. Συγκεκριμένα, ο αθλητής ανέφερε πως η μικρούλα αρχίζει και αντιλαμβάνεται το πρόσθετο μέλος που φέρει στο σώμα του.

Στο πλατό του Familiar βρέθηκε η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Νέλλυ Θεοδοσίου για αυτό και ο Ετεοκλής θέλησε να αναφερθεί στο εν λόγω γεγονός.

«Είναι ένα θέμα το οποίο θέλαμε να το συζητήσουμε και το συζητάμε και λόγω εμού από την προσωπική μου εμπειρία. Θεωρήσαμε ότι έχει ενδιαφέρον να το μοιραστούμε εδώ μαζί σας.

Το παιδάκι μου είναι δύο χρονών, θα πάει στο σχολείο σε λίγο και ήδη είναι στη διαδικασία που κοιτάει το πόδι μου. Το πρόσθετο μέλος καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικό από το άλλο πόδι και είμαι στη φάση που προσπαθώ να το προσεγγίσω όσο καλύτερα γίνεται.

Για να μπορέσεις να το εξηγήσεις στο παιδί σου και να το προσεγγίσεις σωστά πρέπει εσύ να έχεις ενημερωθεί σαν ενήλικας και να θωρακίσεις το παιδί σου. Όχι μόνο να φτιάξεις έναν κλοιό προστασίας από τους γύρω. Να το θωρακίσεις πνευματικά και συναισθηματικά στο να μπορεί να απαντήσει όπως πρέπει με τον ανάλογο διάλογο και επιχειρήματα για το τι συμβαίνει στον μπαμπά ή στην μαμά» (δείτε εδώ εντωμεταξύ και φωτογραφίες του Ετεοκλή και της Ελένης Χατζίδου από τον γάμο τους).