Ρένια Λουιζίδου: «Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου να κυλάνε στη σκηνή»

Περιγράφει την πιο δύσκολη στιγμή της στο θέατρο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρένια Λουιζίδου: «Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου να κυλάνε στη σκηνή»

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη μίλησε το πρωί της Πέμπτης (28/10) η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μέσα σε όλα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής της, όπου έπρεπε να βγει στη σκηνή και να παίξει κανονικά, ενώ μίλησε φυσικά και για το ελληνικό metoo (δείτε εδώ τις τελευταίες της δηλώσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη).

Οι δηλώσεις της Ρένιας Λουιζίδου

«Μια καθημερινή σειρά έχει τρομακτικές απαιτήσεις σε χρόνους και είναι δύσκολο να συνδυαστούν με παραστάσεις στο θέατρο. Αγχώθηκα με το ρόλο μου στους Απαράδεκτους γιατί μου ζητούσαν όλοι παρόμοια πράγματα και το σέξι κορίτσι, αλλά εγώ ήθελα να ξεφύγω από την ταμπέλα. Τα χρόνια μετά τους Απαράδεκτους ήταν τα πιο ζόρικα στη δουλειά από πλευράς βιοπορισμού και επιβίωσης γιατί χρειάστηκε να μείνω εκτός.

Η δουλειά μας είναι πρόσφορη για να καβαλήσει κανείς καλάμι. Σε κάποιους εξαντλείται σε γραφικότητες και σε άλλους μπορεί να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Είχα την τύχη να έχω εναλλακτικές και να μην πάω ξανά σε περιβάλλον που αισθανόμουν ότι δεν περνάω καλά, απέφυγα ανθρώπους. Οι ηθοποιοί έχουμε γαλουχηθεί να αντέχουμε, έχω παίξει στο θέατρο τη μέρα που πέθανε ο πατέρας μου και ήμουν 22 χρονών. Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου να κυλάνε στη σκηνή, δεν ξέρω τι μπορεί να είδαν οι θεατές.

Κάποιους ανθρώπους που βρέθηκαν στο στόχαστρο του metoo τους είχα συναναστραφεί, αλλά δεν μπορούσα να αναγνώσω ακρότητες. Σκέφτομαι τους ανθρώπους από το οικείο περιβάλλον που ενεπλάκησαν χωρίς να φταίνε και από τις δύο πλευρές, θυμάτων και θυτών. Ξέρω ότι οφείλω να διαχωρίζω τον καλλιτέχνη από τον άνθρωπο, αλλά δυσκολεύομαι. Είναι λίγο τσιμπημένη η χοληστερίνη μου λόγω και του θυρεοειδή που τα αποσυντονίζει όλα, έχω υποθυρεοειδισμό που παχαίνει».

«Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουμε δουλέψει αρκετά! Ήταν...»

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/10) η Ρένια Λουιζίδου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε φυσικά στο κίνημα #metoo αλλά και στις συνεργασίες που είχε στο παρελθόν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είναι πολύ σοκαριστικό. Μερικές φορές λέω δεν υπάρχει δεύτερος τρόπος να το δεις, είναι πάρα πολύ σοκαριστικό. Βεβαίως υπήρχαν ψίθυροι, αλλά κανένα γεγονός χειροπιαστό. Ψίθυροι για συμπεριφορές, όχι για γεγονότα και όχι για τέτοιες ακρότητες. Το μέγεθος, ας πούμε, δε νομίζω ότι κανένας μας το είχε φανταστεί. Θλίψη και λύπη πολλή που ήρθαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στα πρώτα μας χρόνια, έχουμε δουλέψει αρκετά, στα νιάτα μας. Ήταν θυελλώδης σαν χαρακτήρας, εκρηκτικός. Όχι αυτό που κατέληξε να διαχειριζόμαστε» κατέληξε η ηθοποιός, η οποία πριν λίγο καιρό είχε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα.