«Το θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης»

Οι δηλώσεις γνωστού Έλληνα που θα συζητηθούν...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Το θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης»

Ο Σωτήρης Χατζάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Love it. Μίλησε για το κίνημα #metoo και αναφέρθηκε στους προφυλακισμένους ηθοποιούς και τις ποινές των κακοποιητών. Τι είπε για την παράσταση που ανέβασε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα στις φυλακές Τρίπολης;

Όσα είπε ο Χατζάκης για τον Λιγνάδη

«Το θέατρο έκανε μία αυτοκάθαρση. Αν κάθε χώρος έκανε αυτή την κάθαρση θα ζούσαμε σε καλύτερο κόσμο. Το θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε (σ.σ. ο Δημήτρης Λιγνάδης που ανέβασε παράσταση στη φυλακή). Το ότι πήγαν φυλακή τα παιδιά αυτά, ακόμα και ο πιο ένοχος, εγώ δεν αισθάνομαι χαρά. Αισθάνομαι θλίψη για τα θέματά του και για τον ίδιο.

Το ότι κατάφερε και έκανε θέατρο εκεί μέσα, μπράβο, είναι καλό. Δεν θεωρώ θετικό αν αποδειχτεί από τη Δικαιοσύνη όλο αυτό που έγινε. Είναι τρομακτικό και θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε και να δούμε τις ποινές έτσι ώστε αυτός που κακοποιεί να μη βγαίνει στα 7 χρόνια, είναι απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά.

«Για το Δημήτρη Λιγνάδη το πίστευα ότι θα μπει στη φυλακή, αλλά όχι για τον Φιλιππίδη»

«Όταν έκανα τον Τίμο Δράκο στη Λάμψη υπήρξε μια διαφωνία καλλιτεχνικού επιπέδου με τον Νίκο Φώσκολο. Αρκετά χρόνια αργότερα με ζήτησαν ξανά ο Νίκος Φώσκολος με τον γιο του, πήγα και δουλέψαμε μια χαρά. Είχα δεχτεί πολλές ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού, υπήρξαν πολλές στιγμές που θαυμάστριες ξέφυγαν από τα όρια, έχω δεχτεί και επιθέσεις.

Είχαν έρθει φίλες μου ηθοποιοί να μου πουν ότι τους την έπεσε κάποιος του χώρου, έχω ακούσει πολλά τέτοια. Δεν έπεσα από τα σύννεφα με τις καταγγελίες. Πολλά από αυτά τα γνώριζα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έφταναν ως εκεί. Για το Δημήτρη Λιγνάδη το πίστευα ότι θα μπει στη φυλακή, αλλά για τον Φιλιππίδη όχι. Γενικά δεν ήταν πολύ καλά τα πράγματα για τον Λιγνάδη.

Υπήρξε μια περίοδος που κλείστηκα σε εμένα, μίλησε εκεί που έπρεπε και πήρα την αγωγή μου, πλέον συνεχίζω την ενδοσκόπηση μόνος μου. Ο Κώστας Κόκλας ήταν ευεργέτης μου, έχει μεγάλη καρδιά και στάθηκε δίπλα μου στα δύσκολα» κατέληξε ο ηθοποιός, ενώ πριν λίγες μέρες γνωστός σκηνοθέτης αποκάλυψε πως θα πήγαινε στη φυλακή προκειμένου να δει τους δύο ηθοποιούς.