"Το 2017 σχεδόν πέθανα, βρέθηκα με σηψαιμία" - Συγκλονίζει η Κατερίνα Βρανά

"Άκουσα την ατάκα «τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η ανάπηρη»"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μετά την Ελεονώρα Ζουγανέλη, στο The2night show βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/11) και η Κατερίνα Βρανά. Η γνωστή κωμικός μεταξύ άλλων μίλησε για την καθημερινότητά της με το αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Βρανά

«Λέω καλύτερα κάποιες λεξούλες, κάνω και μερικά βηματάκια, δεν πέφτω και όλα πάνε καλύτερα. Τώρα βέβαια έχω και μια τεράστια πρόκληση επαγγελματική, αποφάσισα να κάνω θέατρο. Το 2017 σχεδόν πέθανα, βρέθηκα με σηψαιμία, κάτι που μου άφησε πάρα πολλά κατάλοιπα.

Η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μια κατάσταση, εεε, τι να κάνουμε, έγινε κι αυτό. Δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε από αυτό, ούτε από την ίδια τη λέξη “αναπηρία” και νομίζω έχει αρχίσει λίγο, η πολιτεία, η κοινωνία να κινείται προς την αποδοχή. Αντιμετωπίζω ακόμα μεγάλα θέματα.

Αρχικά μου λένε πως δεν είναι σωστό που το λέω αυτό. Μα τι να μην πω; Ότι είμαι ανάπηρη; Αφού είμαι, δεν χάθηκε ο κόσμος, είναι επιστημονικός ιατρικό όρος η αναπηρία.

Άκουσα την ατάκα Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η ανάπηρη; και την βρήκα καλή ατάκα που θέλησα να τη χρησιμοποιήσω. Μου είπαν να μη θίγω τέτοιες λέξεις, να θιχτείτε λέω που δεν υπάρχει πρόσβαση σε όλη την Ελλάδα για τους ανάπηρους».

«Οι γιατροί με ρίξανε σε κώμα για να με σώσουν»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε γνωστή ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια εξομολογώντας για την υγεία της.

Ο λόγος για την Κατερίνα Βρανά, η οποία μέσω τους χιούμορ της, παραδίδει μαθήματα ψυχής και δεν διστάζει να αναφερθεί σε θέματα όπως ο θάνατος και η αναπηρία, ενώ πριν λίγο καιρό κατάφερε να σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο, συγκινώντας το Πανελλήνιο.

«Έπαθα διάτρηση εντέρου, άνοιξε δηλαδή μια τρύπα στο έντερό μου. Σημείωση: Το έντερο δεν πρέπει να έχει τρύπες, παρά μόνο μία στο τέλος. Το δικό μου ήθελε, φαίνεται, να έχει… εξαερισμό κι έτσι άνοιξε άλλη μία. Χύθηκαν όλα μέσα, με αποτέλεσμα να μολυνθεί το σύστημα και να πάθω σηψαιμία. Αυτό οδήγησε σε σηπτικό σοκ κι έπειτα σε πολυοργανική ανεπάρκεια, με ρίξανε σε κώμα για να με σώσουν, πάλευαν οι γιατροί για τη ζωή μου -υποθέτω κι εγώ πάλευα, αλλά δεν είμαι και σίγουρη, γιατί κοιμόμουν.

Κι αφού με σώσανε, με άφησαν σε κώμα συνολικά δύο εβδομάδες για να συνέλθω, και μετά, όταν συνήλθα πια από το κώμα, ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, ενώ δύο εβδομάδες μετά τυφλώθηκα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη χοντράδα. Η παράλυση δεν με πείραξε τόσο πολύ γιατί γενικά μ’ αρέσει να τεμπελιάζω, αλλά την τύφλωση δεν την έκανα κέφι, ρε Ηλία, δεν σου το κρύβω. Θεώρησα πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Επίσης πανικοβλήθηκαν και οι γιατροί γιατί, σου λέει, από πού ήρθε κι αυτό τώρα;».

Κατερίνα Βρανά συνέντευξη