Γκέλυ Μαυροπούλου: Στο Α' Νεκροταφείο η τέφρα της ηθοποιού

Την μετέφεραν ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Άννα Φόνσου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γκέλυ Μαυροπούλου: Στο Α' Νεκροταφείο η τέφρα της ηθοποιού

Το πρωί της Πέμπτης (11/11), η Άννα Φόνσου μαζί με τον Σπύρο Μπιμπίλα, αποφάσισαν να μεταφέρουν την τέφρα της αγαπημένης ηθοποιού, Γκέλυς Μαυροπούλου, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Λίγο μετά τον θάνατό της είχε δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σίριαλ για το πώς θα ταφεί και για το αν θα μπορέσει να αποτεφρωθεί. Τελικά η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα.

Η μεταφορά της τέφρας της Γκέλυς Μαυροπούλου στο Α' Νεκροταφείο

«Η Γκέλυ έφυγε από τη ζωή μόνη της, δεν είχε κανένα συγγενή. Οπότε εμείς αναλάβαμε αυτό το δύσκολο έργο. Βάσει της επιθυμίας της ήθελε να αποτεφρωθεί. Αλλά δεν γνωρίζαμε τι θα κάναμε την τέφρα. Όλους αυτούς τους μήνες την κρατούσα στο σπίτι μου με σεβασμό και ιερή συγκίνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το "αντίο" της Finos Films στην Γκέλυ Μαυροπούλου

Η Γκέλυ Μαυροπούλου έφυγε από τη ζωή την ίδια μέρα που πέθανε και ο Τόλης Βοσκόπουλος και έτσι, η Finos Films, θέλησε να τους αποχαιρετήσει μαζί.

«Διπλή η θλίψη σήμερα, αφού μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο, έφυγε από τη ζωή και η αγαπημένη μας Γκέλυ Μαυροπούλου, σε ηλικία 88 ετών.

Κόρη των ηθοποιών Άγγελου Μαυρόπουλου και Μαρίκας Κρεβατά, η Γκέλυ εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους και όταν τελείωσε τις θεατρικές της σπουδές, ξεκίνησε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα. Με χολυγουντιανή λάμψη και περίσσιο ταλέντο, έκανε το ντεμπούτο της στην Φίνος Φιλμ με την θρυλική “Ωραία των Αθηνών”, ενώ από τους καλύτερους κινηματογραφικούς της ρόλους παραμένει αυτός της πονηρής μεσοαστής συζύγου του Ηλιόπουλου, στην ταινία του 1962 “Η Κυρία του Κυρίου”. Άφησε εποχή ως Χριστίνα Ψάχου στο σήριαλ “Άγνωστος Πόλεμος” του Νίκου Φώσκολου.

Θα μας λείψει το δροσερό της χαμόγελο και η αδιαμφισβήτητη φινέτσα που έλουζε τις ταινίες που συμμετείχε».