Πέγκυ Τρικαλιώτη για Φιλιππίδη και Λιγνάδη: «Εγώ είμαι από αυτούς που σοκαρίστηκαν»

«Σταμάτησε η ψυχή μου για λίγο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πέγκυ Τρικαλιώτη για Φιλιππίδη και Λιγνάδη: «Εγώ είμαι από αυτούς που σοκαρίστηκαν»

Το πρωί της Τρίτης 16/11, στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1, βρέθηκε καλεσμένη η Πέγκυ Τρικαλιώτη.

Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo αλλά και και στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, οι οποίοι έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.

Οι δηλώσεις της Πέγκυς Τρικαλιώτη στο Πρωινό

«Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που ήταν υπερόπτες. Αν πρέπει να έχεις επικοινωνία με έναν τέτοιο άνθρωπο για να παίξεις μαζί του, υπάρχουν τρόποι να το παρακάμψεις και υπάρχει τρόπος αυτός ο άνθρωπος να βγάλει αυτή τη μάσκα και να επικοινωνήσεις.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακούστηκαν τα ονόματά τους, τους ήξερα. Με πολλούς είχα συνεργαστεί. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχα συνεργαστεί δύο φορές, παίζαμε στην ίδια παράσταση και είχα μια πολύ καλή σχέση μαζί του. Πάντα, αλλά τυπική. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχαμε κάνει λίγο περισσότερο παρέα.

Οφείλω να ομολογήσω ότι σοκαρίστηκα πάρα πολύ. Εγώ είμαι από αυτούς που σοκαρίστηκαν. Έπαιρνα τους ανθρώπους που είναι φίλοι μου εκτός δουλειάς και έλεγα: Δεν μπορώ να ταυτίσω το πρόσωπο με το γεγονός. Για σεξουαλικές κακοποιήσεις δεν μπορώ να το κάνω εικόνα».

«Με σόκαρε το αντικείμενο των κατηγοριών που ασκήθηκαν στον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη»

Ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου, σε παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη Μαριάνθη Κουνιά. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους Δημήτρη Λιγνάδη (που γιόρτασε τη γιορτή του πίσω από τα κάγκελα) και Πέτρο Φιλιππίδη, που βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Τριπόλεως.

Σοφιανός για Λιγνάδη Φιλιππίδη

«Με σόκαρε το αντικείμενο των κατηγοριών που ασκήθηκαν στον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη. Οι άλλες προβληματικές συμπεριφορές που ακούστηκαν ήταν ήσσονος σημασίας. Αυτά συμβαίνουν πάνω στην τρέλα της δουλειάς στο θέατρο. Αλλά οι βιασμοί ξεπερνούν κάθε όριο», είπε αρχικά.

Κι συνέχισε: «Εκεί φτάσαμε λόγω της ανοχής και του φόβου από την τεράστια ανασφάλεια που έχει ο κλάδος μας. Το να ψάχνεις δουλειά δυο φορές το χρόνο είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει. Και υπάρχει πολύς ανταγωνισμός και πολύς κόσμος με ελαστικές συνειδήσεις».

«Η κάθε καρέκλα εξουσίας συνοδεύεται και με ένα καλάμι δίπλα. Κι αν κάποιος το καβαλήσει, αρχίζουν τα παρατράγουδα. Εγώ είμαι με τα θύματα. Το δράμα του θύτη δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν σε τέτοια εγκλήματα», πρόσθεσε.