Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Μάριος Αθανασίου: «Αισθάνομαι ανεπαρκής πατέρας, θα ήθελα να...»

Όλα όσα ανέφερε ο ίδιος

Μάριος Αθανασίου: «Αισθάνομαι ανεπαρκής πατέρας, θα ήθελα να...»
News 17.11.2021 20:09
Από Ίρις Βίλα

Στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ALPHA, παραχώρησε συνέντευξη ο Μάριος Αθανασίου. Ο γνωστός ηθοποιός μεταξύ άλλων, μίλησε για τον γάμο του, για την έλλειψη του πατέρα και για τη σειρά που συμμετέχει «Άσε μας ρε μαμά».

Οι δηλώσεις του Μάριου Αθανασίου

«Είμαστε πολύ καλή παρέα στη σειρά και είναι πολύ όμορφο να χαίρεσαι να πηγαίνεις στη δουλειά σου. «Είναι μόνιμη κατάσταση αυτή. Οι ηθοποιοί ψάχνουμε δουλειά κάθε σεζόν.

Έχω ζοριστεί και έχω προσπαθήσει να ψάξω κάποιες εναλλακτικές λύσεις και το επιχειρηματικό κομμάτι επειδή το έχω προσπαθήσει, δεν είναι κάτι το οποίο είναι το φόρτε μου.

«Πάντα αισθάνομαι ότι είμαι ανεπαρκής. Θα ήθελα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα παιδιά μου. Έχω ανασφάλειες, έχω φοβίες πολλές, ότι μπορεί να μην κάνω κάτι καλά, ότι θα μπορούσα να το κάνω καλύτερα.

«Ήταν μία φυσική συνέχεια για εμένα και τη σύζυγό μου. Μετά από 10 χρόνια συμβίωσης με τη σύζυγό του και δύο παιδιά, δεν υπάρχει ρομαντική διάσταση. Παντρεύεσαι για τυπικούς λόγους».

«Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα, απέχουμε πάρα πολύ από...»

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» παραχώρησε ο Μάριος Αθανασίου ο οποίος μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το κίνημα #METOO αλλά και οι καταγγελίες που έπεσαν σαν "βροχή" στον χώρο του θεάτρου. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε πως έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ήσασταν από τους πρώτους ανθρώπους που ύψωσαν το ανάστημα τους προς υπεράσπιση του ελληνικού #MeToo. Θεωρείτε ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός;

Κατά τη γνώμη μου, όχι ακόμα. Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο άξονες που σε ωθούν να βγεις μπροστά σε ό,τι σε απασχολεί. Ο πρώτος είναι ο περίγυρος σου, το στενό σου περιβάλλον, ο άλλος είναι το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν προχωρήσει δυο υποθέσεις από τις αρκετές που υπήρχαν, αλλά εγώ περιμένω να ακουστούν κι άλλες υποθέσεις, να βγουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Ωστόσο, βλέπουμε ότι στην κοινωνία δεν έχει συμβεί αυτό. Δεν θα με ενδιέφερε και δεν θα αισθανόμουν ικανοποιημένος αν όλος αυτός ο κύκλος έκλεινε, έχοντας βγάλει από την ελληνική κοινωνία δύο ονόματα, του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη, και θεωρούσαμε ότι τώρα είμαστε ήσυχοι, ήρεμοι και όλα είναι μια χαρά.

Βλέπετε ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά θέματα στα σπίτι μας, στην κοινωνία μας. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κι απέχουμε πάρα πολύ από την ισότητα. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας. Έχουμε μεγάλο έλλειμα παιδείας και διαχείρισης. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε για αυτό. Οπότε εγώ δεν μπορώ να αισθάνομαι ικανοποιημένος και να πω ότι έχει επιτευχθεί ο σκοπός. Θα ήθελα να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρώτα 10 λεπτά ενός αγώνα ο οποίος διαρκεί 90 λεπτά. Κάνω υπομονή, κρατάω ακόμα την ίδια θέση και βρίσκομαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα. Δεν ευαγγελίζομαι ότι είμαστε όλοι τέλειοι και θα υπάρξει μια ιδανική κοινωνία αλλά τουλάχιστον ας τείνουμε προς αυτό.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μάριος Αθανασίου: Το «καρφί» του στον Στάθη Λιβαθινό - «Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μη σταματάτε»

Μάριος Αθανασίου: «Το ΣΕΗ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη»

Share