Στέφανος Δημουλάς: "4 ετών ζήτησα από τους γονείς μου να..." - Η συγκινητική εξομολόγηση του κριτή του DWTS

Η αποκάλυψη για την αποδοχή των γονιών του ως προς στις σεξουαλικές του προτιμήσει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στέφανος Δημουλάς:

Στην εκπομπή Happy Day βρέθηκε την Παρασκευή (19/11) ο Στέφανος Δημουλάς. Ο γνωστός χορευτής και κριτής του DWTS (δείτε εδώ την πρώτη του ανάρτηση πριν την πρεμιέρα) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποδοχή των γονιών του ως προς στις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Οι δηλώσεις του Δημουλά

«Πιστεύω πως από μόνος μου θα μπορούσα να καταφέρω τα ίδια πράγματα, ίσως λίγο λιγότερα, που κατάφερα με την υποστήριξη των γονιών μου. Αναντίρρητα η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον παίζει αναντικατάστατο ρόλο και είμαι πολύ ευγνώμων και τυχερός που έχω δύο τόσο υπέροχες ψυχές δίπλα μου έστω και από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Όταν μεγάλωσα έκανα πολύ πιο ώριμες συζητήσεις μαζί τους και ειδικά με τον πατέρα μου. Όταν ο πατέρας γυρνάει και λέει στον γιο του, «εγώ όταν πηγαίνω στο δικαστήριο και κάποιος με ρωτάει αν φοβάμαι μήπως ο γιος μου πάρει άλλους δρόμους, που η Ελλάδα δεν τους υποστηρίζει τόσο όσο στο εξωτερικό, απαντώ ότι στα 25 πήγα και είπα στους γονείς μου ότι αγαπώ την Λούσι και αυτή θέλω να παντρευτώ. Έτσι και έρθει λοιπόν ο γιος μου και μου πει ότι αγαπάει τον Τζόνι ή τον Πάτρικ ή την Σταματίνα, εμένα αυτό θα μου αρκεί».

Και η φωτογράφιση που κάναμε ήταν συγκινητική γιατί ήταν πολύ αληθινή. Τεσσάρων ετών εγώ ζήτησα από τους γονείς μου να κάνω χορό. Το είδα στην τηλεόραση και ήθελα να το κάνω. Θεωρώ πως τους παραξένεψε λίγο γιατί κανείς στην οικογένεια δεν είχε ποτέ τέτοια προδιάθεση. Κατευθείαν με πήγαν και δεν μου δημιούργησαν κανένα θέμα και υπήρχαν άλλα δύο αγοράκια τότε στο μπαλέτο».

Η ηλικία, η καταγωγή και το εξώφυλλο σε gay περιοδικό, του κριτή του DWTS

Ο Στέφανος Δημουλάς έγινε ευρέως γνωστός στην τηλεόραση, μέσα από την συμμετοχή του στο Dancing with the stars. Κάθε Κυριακή τον παρακολουθούμε στην θέση του κριτή, να σχολιάζει τα ζευγάρια - ενώ έχει τσακωθεί και με τους υπόλοιπους κριτές. Ωστόσο, αυτό που δεν γνώριζαν πολλοί είναι ότι πίσω του έχει μια σπουδαία καριέρα στο χορό.

Το 1994, γεννήθηκε με γονείς το Νεοπτόλεμο Δημουλά και τη Λουκία Ντίνου στο Βόλο Μαγνησίας. Μεγάλωσε στο Βόλο και αργότερα μετακόμισε στη Γλασκώβη της Σκωτίας για να συνεχίσει ανώτερες σπουδές στο Μοντέρνο Μπαλέτο στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας. Το 2015, αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με Μπάτσελορ πτυχίο στο Μοντέρνο Μπαλέτο.

Είναι γνωστός για το ρόλο του ως Μάνος Χατζηδάκις στο ντοκιμαντέρ "Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον Καθρέφτη (2008)", το οποίο απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι, επίσης, γνωστός ως ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μάλιστα, ο Στέφανος Δημουλάς έχει μιλήσει πολλές φορές για το bullying που έχει υποστεί, τόσο για την σεξουαλικότητα του, όσο και για την επιλογή του όταν ήταν παιδί να ασχοληθεί με το μπαλέτο.

«Είναι παιδιά και γι' αυτό τον λόγο το δικαιολογώ στο μυαλό μου όσο μεγαλώνω. Το θέμα είναι από πού προέρχονται αυτά τα παιδιά, από ποιες οικογένειες τους μαθαίνουν ότι το αγοράκι που κάθεται στο διπλανό θρανίο δεν είναι σωστό που πηγαίνει μπαλέτο, εσύ πρέπει να γίνεις άντρας βαρύς και θα πας ποδόσφαιρο και μποξ! [...] Το πιο αξιοπερίεργο που συμβαίνει είναι ότι ακόμη και ενήλικες, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν τους λέω ότι είμαι χορευτής στο Λονδίνο "μαζεύονται".

Στέφανος Δημουλάς ηλικία καταγωγή DWTS

Θεωρούν ότι ένα τέτοιο επάγγελμα μπορεί να τους εκθέσει σε πρωτόγνωρα για αυτούς συναισθήματα και φοβούνται [...] Θεωρώ ότι ο χορός ήταν το δικό μου σημείο που έκανε τα άλλα παιδιά να φοβούνται το διαφορετικό. Με κοροίδεψαν πολύ τα παιδιά στο σχολείο, αλλά το χειρότερο bullying ήταν στον δρόμο, όταν έβγαινα έξω και επειδή είχα ένα πιο εκκεντρικό χαρακτήρα και ρουχισμό, υπήρχε πολύ μεγάλη λεκτική βία» είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή The 2night show.

Ο Έλληνας χορευτής επίσης ανέφερε πως ένας από τους τρόπους που μπορούμε να το εξαλείψουμε είναι «το να συζητάμε ανοιχτά για αυτό και με τρόπους που μπορούμε να δείξουμε ότι υπάρχουν οικογένειες εκεί έξω που αποδέχονται τα παιδιά τους όπως αυτά επιλέξουν να είναι. Όχι μόνο ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά και ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό»

Το εξώφυλλο του Στέφανου Δημουλά με τον πατέρα του σε gay περιοδικό

Το 2019, μάλιστα, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Attitude για το τεύχος του Pride μαζί με τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πηγές, έχει συνεργαστεί με αρκετές διασημότητες όπως η Kate Moss, ο Arthur Pita.