Φώτης Σεργουλόπουλος: «Στο παρελθόν υπήρξα δειλός άνθρωπος»

«Τα χρόνια που έρχονται στην πλάτη μας, είναι χρόνια γνώσης»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Στο παρελθόν υπήρξα δειλός άνθρωπος»

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20/11 ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του ALPHA «Καλύτερα δεν γίνεται». Ο γνωστός ηθοποιός αλλά και παρουσιαστής μεταξύ άλλων μίλησε για την καθημερινότητά του με τον γιο του αλλά και για την πορεία του στην τηλεόραση.

Μάλιστα, ο ίδιος πριν από αρκετό καιρό είχε αποκαλύψει πως όταν γεννήθηκε ο γιος του, τα σχόλια δεν ήταν καθόλου ευχάριστα αφού άκουσε απαράδεκτα πράγματα.

Οι δηλώσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου

«Θέλω ο γιος μου να έχει μόρφωση, μεγαλώνοντας να έχει μια σωστή εκπαίδευση, να είναι μορφωμένος, να μη γίνει και επιστήμονας, αλλά να γνωρίζει τι γιορτάζουμε στις 17 Νοεμβρίου και γιατί δεν πάει σχολείο εκείνη τη μέρα.

Το πετυχαίνει όμως, το καταλαβαίνει. Αγάπη θα πάρει από εμένα και το περιβάλλον μας (…) Πολλές φορές τον βλέπω να συγκινείται και όταν συγκινείται είναι σαν να … ντρέπεται.

Στο παρελθόν υπήρξα δειλός άνθρωπος. Ήμουν τόσο κλειστός στον εαυτό μου και δεν τολμούσα να πω τα πράγματα που ήθελα να πω, κανείς δεν φανταζότανε ότι μπορεί να εκτεθώ τόσο πολύ, σαν προσωπικότητα, σαν άνθρωπος, να βγω προς τα έξω και να μιλήσω…

Το καλό είναι πως όταν μεγαλώνουμε, μεγαλώνουμε όμορφα και τα τα χρόνια που έρχονται στην πλάτη μας, είναι χρόνια γνώσης.

"Με σοκάρουν τα κοινωνικά κοκοράκια! Όλα αυτά συμβαίνουν από αμορφωσιά και ηλιθιότητα"

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στην podcast εκπομπή του Αντώνη Κωνσταντάρα και του Παύλου Τουμπέκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα metoo (δείτε εδώ και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τις καταγγελίες).

Την ίδια στιγμή, ο παρουσιαστής και ηθοποιός μίλησε για το πως πέρασε τις περιόδους του lockdown και τα εν λόγω αποσπάσματα προβλήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (12/11) στο Πρωινό.

«Όταν έγινε το μπαμ με τις καταγγελίες δεν σοκαρίστηκα καθόλου, ήμουν πολύ υποστηρικτικός. Με σοκάρει περισσότερο η κοινωνική αντίδραση, παρά το ίδιο το γεγονός. Με σοκάρει που υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές αυτών των ανθρώπων. Με σοκάρουν τα κοινωνικά κοκοράκια. Όλα αυτά πιστεύω ότι συμβαίνουν από αμορφωσιά και ηλιθιότητα. Οι άνθρωποι όταν είναι αμόρφωτοι είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Το παιδί μου έζησε τα δύο lockdown και επειδή ήταν κάτι τραγικό θα προτιμούσα να είχε σταματήσει ο χρόνος των σπουδών και να μην κάνανε τηλεκπαίδευση. Έστω για μία χρόνια τουλάχιστον. Οι μεγαλύτερες τύψεις που έχω είναι για αυτό το χρονικό διάστημα. Θέλω να φύγει από το μυαλό μου και θέλω να επανορθώσω στη σχέση μου με το παιδί μου».