Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Κάτια Δαναδουλάκη για κίνημα #metoo: «Ήταν η κατάλληλη στιγμή να ξεσπάσει»

«Βγήκαν στο φως πράγματα τα οποία γίνονταν πάντα»

Κάτια Δαναδουλάκη για κίνημα #metoo: «Ήταν η κατάλληλη στιγμή να ξεσπάσει»
News 21.11.2021 21:10
Από Ίρις Βίλα

Η Κάτια Δανδουλάκη παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό Gala και στον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα. Η γνωστή ηθοποιός, μίλησε για το κίνημα #metoo καθώς εξακολουθεί να απασχολεί μετά από τις καταγγελίες που έπεσαν σαν "βροχή".

Οι δηλώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Βγήκαν στο φως πράγματα τα οποία γίνονταν πάντα και δεν τα ξέραμε ή τα κρύβαμε. Ήταν μια συγκυρία για να μπορέσουμε να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει το δεν δικαιούμαι να καταπατώ την ελευθερία του άλλου, το δεν δικαιούμαι να καταπιέζω άνθρωπο.

Είτε άνδρας προς άνδρα, είτε άνδρας σε γυναίκα, είτε γυναίκα σε άνδρα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταπιέζει κανέναν. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να ξεσπάσει, όταν κλειστήκαμε μέσα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πράγματα. Έτσι προέκυψε η ανάγκη «τώρα θα μιλήσω για όλα»

άσχετα αν θόλωσε το θέμα κάποια στιγμή γιατί έβγαινε ο καθένας και έλεγε τη δική του μικρή ιστορία. Ευτυχώς υπάρχει μια εγρήγορση στον κόσμο και θα υπάρχει για κάποια χρόνια – ελπίζω για πολλά. Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να αναζητάμε τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Και να έχουμε το κουράγιο να λέμε την αλήθεια για όσους μας ακούσουν».

«Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους δεν τολμούν να μιλήσουν. Προσωπικά τους σέβομαι πάρα πολύ διότι υπάρχει φόβος και υπάρχει ντροπή μέσα στον φόβο. Απλώς αυτοί που δεν φοβούνται, πρέπει να τους δώσουμε το χέρι».

Εσείς έχετε βιώσει ποτέ τέτοιου είδους πίεση;

Πρέπει να πω πως δεν δέχτηκα ποτέ ή δεν άφησα ποτέ περιθώρια να δημιουργηθεί η αίσθηση της καταπίεσης. Αυτό όμως το είχα από χαρακτήρα, έτυχε.

«Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός σε καμία κοινωνία»

Το πρωί της Παρασκευής, προβλήθηκε στο Πρωινό ένα ιδιόχειρο σημείωμα της Κάτιας Δανδουλάκη η οποία αναφέρεται στην σεξουαλική παρενόχληση.

Η καταξιωμένη και δημοφιλής πριν μερικά χρόνια απομάκρυνε από παράστασή της γνωστό ηθοποιό, ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά άλλη ηθοποιό της παράστασης.

Κάτια Δανδουλάκη για παρενόχληση

Η Κάτια Δανδουλάκη που πρόσφατα έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη για τον γάμο της, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Σέβομαι την σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μείνουν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός σε καμία κοινωνία.

Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα, που στην ουσία είναι ήρωες μια επιβεβαιωμένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Βόμβα" από την Κάτια Δανδουλάκη για τις Άγριες Μέλισσες - Τι αποκάλυψε;

Κάτια Δανδουλάκη: "Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένα..."

Share