Στο συνέδριο για τη βία κατά των γυναικών η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Ποιοι άλλοι έδωσαν το παρών

Η πρώτη εκστρατεία στην Ελλάδα με τίτλο «Γίνε Άθρωπος»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στο συνέδριο για τη βία κατά των γυναικών η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Ποιοι άλλοι έδωσαν το παρών

Το CSI Institute και η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε την πρώτη εκστρατεία στην Ελλάδα με τίτλο «Γίνε Άθρωπος», με στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας, στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Φυσικά, πολύς κόσμος έδωσε το παρών το απόγευμα της Τετάρτης (24/11) στο εν λόγω συνέδριο, με συντονιστή τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Στο συνέδριο μάλιστα συμμετείχε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, -η οποία έκανε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα- η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, η μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αλλά και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο συνέδριο για τη βία κατά των γυναικών

«Tράβηξα μια φωτογραφία μου στο φως χωρίς τη μάσκα και της την έστειλα» - Συγκινεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι βρέθηκε καλεσμένη η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μερικές εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, για την γυναίκα που της έριξε βιτριόλι σε πρόσωπο και σώμα και της άλλαξε τη ζωή για πάντα.

Η Ιωάννα λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα μίλησε και για την φωτογραφία που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram που δείχνει καθαρά πως είναι το πρόσωπο της χωρίς την προστατευτική μάσκα που φορά.

«Θέλω να σου πω μια συζήτηση που είχαμε μερικές μέρες πριν με τη γιατρό μου. Σηκώθηκα ένα πρωί, έκανα το μπάνιο μου. Δε ξέρω, μάλλον ήμουν σε πολύ καλή διάθεση. Τράβηξα μια φωτογραφία μου στο φως της ημέρας χωρίς τη μάσκα και της την έστειλα. Της είπα θέλω να σου πω δυο πράγματα που σκέφτηκα μόλις είδα τη φωτογραφία. Πρώτον ότι νιώθω πολύ όμορφη και δεύτερον πόσο πολύ σε ευχαριστώ. Συγκινήθηκε και μου απάντησε πολύ γλυκά. Μου είπε ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και θα νιώσεις ακόμη πιο όμορφη. Και στο τέλος θα καταλάβεις πως αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό σε εμάς τους ανθρώπους», εξομολογήθηκε.