Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Άρης Σερβετάλης: Ψάχνουν ηθοποιό να τον αντικαταστήσουν στην παράσταση "Ρινόκερος"

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεσή του

Άρης Σερβετάλης: Ψάχνουν ηθοποιό να τον αντικαταστήσουν στην παράσταση
News 25.11.2021 10:51
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" καθώς δεν επιθυμούσε να παίζει μπροστά σε αποκλειστικά εμβολιασμένο κοινό. Η απόφασή του αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο της υποκριτικής και όχι μόνοι.

Οι περισσότεροι συνάδελφοί του τον "καταδίκασαν" (δείτε εδώ τις δηλώσεις που έκανε για εκείνον ο Σπύρος Μπιμπίλας), ενώ άλλοι, όπως η Βάνα Μπάρμπα, στάθηκαν στο πλευρό του και τον επαίνεσαν για την απόφαση που πήρε.

Οι νέες εξελίξεις στο θέμα του Άρη Σερβετάλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Happy Day και της Τίνας Μεσσαροπούλου, ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης της παράστασης "Ρινόκερος" έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίας προκειμένου να βρουν τον ηθοποιό που θα αντικαταστήσει τον Άρη Σερβετάλη.

Μάλιστα, η παραγωγής έχει εκφράσει και την επιθυμία της να αποζημιώσει τους ηθοποιούς για τη διακοπή των παραστάσεων.

Η απάντηση του Σερβετάλη μετά την αποχώρησή του από την παράσταση

"Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό των ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάσταση μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη του νέου μέλους. Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο.

Τον Σεπτέμβριο η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο όπου το ανακοίνωσε σε όλους, και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση.

Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση ρισκάροντας.

Όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μια μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω απο όλα.

Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καλά Χριστούγεννα".

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Ο Άρης Σερβετάλης έχει μπερδέψει την πραγματικότητα με το θέατρο»

Βάσια Παναγοπούλου: «Στα δικά μου μάτια τον Άρη Σερβετάλη τον αθωώνει αυτό που είπε»

Share