Τραγικές ώρες για την ηθοποιό Όλγα Πολίτου

Πέθανε ο σύντροφος της ζωής της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τραγικές ώρες για την ηθοποιό Όλγα Πολίτου

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η γνωστή ηθοποιός. Όλγα Πολίτου. Συγκεκριμένα, ο -επί 40 χρόνια- σύντροφός της, Γιώργος Γρηγοριάδης έφυγε από τη ζωή.

Φίλη της ηθοποιού, η δημοσιογράφος Δήμητρα Γκουντούνα, έκανε την δυσάρεστη αυτή ανακοίνωση, μέσα από μια ανάρτηση της στο λογαριασμό της στο facebook:

Η είδηση για τον θάνατο του συντρόφου της Όλγας Πολίτου

«Μόλις τέλειωσε η παράσταση άνοιξε το κινητό της. Σε λίγα λεπτά χτύπησε το τηλέφωνο από το Κέντρο Αποκατάστασης που είχε πάει ο άνδρας της μετά από ένα σπάσιμο στο πόδι. Και έτσι απλά της ανήγγειλαν το θάνατό του. Η ηθοποιός Όλγα Πολίτου έχασε τον σύντροφό της. Σαράντα χρόνια λατρεμένη πορεία είχαν οι δυο τους. Παιδική μου φίλη η Όλγα, έζησα μαζί τους από το πρώτο βλέμμα του έρωτα, μέχρι σήμερα που ο Γιώργος Γρηγοριάδης μας αποχαιρέτησε» έγραψε χαρακτηριστικά ενώ πριν μερικές μέρες έφυγε από την ζωή και η Ηρώ Κόβα.

Μόλις τέλειωσε η παράσταση άνοιξε το κινητό της .Σε λίγα λεπτά χτύπησε το τηλέφωνο .απο το Κέντρο Αποκατάστασης που είχε...

Posted by Δήμητρα Γκουντούνα on Friday, November 26, 2021

Λίγα λόγια για την Όλγα Πολίτου και την ζωή της

Η Όλγα Πολίτου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Πάτρα.

Έχει καταγωγή από τα επτάνησα. Ο πατέρας της καταγόταν από την Κέρκυρα και η μητέρα της από την Ζάκυνθο.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει δραστηριοποιηθεί στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή της σε ταινίες 'οπως "Η Μεσόγειος φλέγεται" (1970), "3 πουλάκια κάθονται" (2003), "Αλιόσα" (1999), "Θεοδώρα η Αγία των Φτωχών" (1996) και στην τηλεόραση, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές όπως "Επτά θανάσιμες πεθερές", "Κατοχή", "Το μονοπάτι της αγάπης", "Αέρινες σιωπές", "Τμήμα Ηθών", "Καλημέρα Ζωή", "Η Λάμψη".

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Έγκλημα στο Orient Exrpess (2018), Κι απο Σμύρνη...Σαλονίκη (2019), Πρωταγωνίστριες (2016).

«Εχουμε εξαιρετικούς ηθοποιούς που πολλές φορές μπορώ να τους πω και θαυματοποιούς με τις συνθήκες που δουλεύουμε στην Ελλάδα. Δεν ταυτίστηκα με ρόλους ή με είδη θεάτρου. Δεν με "σφράγισαν" με κανένα είδος και επίσης δεν με μπέρδεψαν ποτέ με κανέναν ρόλο απ’ όσους υποδύθηκα».