Γρηγόρης Βαλτινός: «Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί, ήταν ταλαντούχοι! Πρόσφεραν στο θέατρο»

Οι δηλώσεις του για το metoo και τις καταγγελίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γρηγόρης Βαλτινός: «Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί, ήταν ταλαντούχοι! Πρόσφεραν στο θέατρο»

Καλεσμένος στο DOT βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27/11) ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ο γνωστός ηθοποιός που περάσε διάφορες περιπέτειες με την υγεία του, μίλησε μέσα σε όλα για το κίνημα metoo και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

Οι δηλώσεις του Βαλτινού για τους προφυλακισμένους ηθοποιούς

«Δεν είναι όλο το θέατρο έτσι, προς Θεού. Όπως δεν είναι όλη η κοινωνία έτσι. Υπάρχουν και σε άλλους χώρους τέτοια κρούσματα. Εκείνο που με ενόχλησε ήταν ότι έβγαινε ο καθένας και έλεγε την άποψη του, έκανε δικαστήρια λαϊκά. Κάτι το οποίο απέφευγα και θα αποφύγω και σήμερα εδώ.

Οι υποθέσεις βρίσκονται εκεί που πρέπει και θα εξιχνιαστούν. Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν κατηγορηθεί, ήταν ταλαντούχοι. Πρόσφεραν στο θέατρο και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό, ακόμα πιο θλιβερό.

Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους δικαστές, τους αστυνόμους, τους κριτές. Ας μην παίξουμε και εμείς το παιχνίδι των social media όπου ο καθένας είτε γράφει σε ένα tweet την άποψη του είτε βγαίνει στην τηλεόραση και καταδικάζει και αφορίζει. Είναι κάτι που μας έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα».

"Είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό! Μας έχει γεμίσει θλίψη στο θέατρο"

Στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» και τον Μαρίνο Βυθούλκα μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής (31/10) ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ο γνωστός αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα metoo αλλά και στην προσωπική του ζωή ενώ πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει και για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό που συμβαίνει με το κίνημα #metoo. Μας έχει γεμίσει θλίψη στο θέατρο. Από δω και πέρα πιστεύω ότι οι επίδοξοι βιαστές, οι επίδοξοι κακοί χαρακτήρες θα είναι πιο προσεκτικοί για να φύγει αυτή η ρετσινιά από το θέατρο. Με αυτό τον τρόπο, την θυσία κάποιων ανθρώπων να βγουν μπροστά, πιστεύω ότι θα καθαρίσει ο χώρος.

Δεν έχω βρεθεί ποτέ μάρτυρας κάποιου ακραίου γεγονότος. Έχω κάνει θιάσους από πολύ νωρίς και δεν επέτρεπα τέτοια πράγματα. Αν υπήρχε κάτι παρόμοιο, θα τελείωνε επί τόπου. Στο ίδιο ακριβώς λεπτό.

Δεν με καταπίεσε ποτέ η οικογένεια μου και δεν υπήρχαν περιορισμοί. Η σύζυγος μου δεν με ζήλεψε ποτέ. Δεν είναι τέτοιος τύπος και πιθανόν να μην έδωσα και γω δικαιώματα. Είχα προβλήματα χρόνου, αφοσίωσης στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά. Μου έλειψαν πολλές φορές στις περιοδείες και αργούσα να τα δω».