Κατερίνα Βρανά: "Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες" - Συγκλονίζει με την υγεία της

"Όταν πήγα να πεθάνω έβλεπα ότι..."

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Βρανά:

Η Κατερίνα Βρανά ήταν καλεσμένη το πρωί της Κυριακής (28/11) στην εκπομπή Dot και μέσα σε όλα μίλησε για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της που την άφησε ανάπηρη.

Οι δηλώσεις της Βρανά για την περιπέτεια υγείας της

«Πλέον έχω μεγαλύτερη αίσθηση πνευματικότητας. Δεν πιστεύω σε έναν Θεό αλλά όταν ξύπνησα από το κώμα κατάλαβα ότι είμαι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος το οποίο είναι γεμάτο αγάπη. Είχα ήδη αυτοάνοσο στον έντερο και αγνόησα κάθε σημάδι. Δεν είχα πάει να το κοιτάξω. Το 2016 δεν έκατσα πάνω από δύο εβδομάδες. Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες.

Όταν ξύπνησα από το κώμα και δεν μπορούσα να μιλήσω η οικογένειά μου πανηγύρισε. Όταν πήγα να πεθάνω έβλεπα ότι κάνω γιόγκα. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο για να ανοίξει ένας διάλογος, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη δικιά μου περίπτωση, η σωστή λέξη για την κατάσταση μου είναι “ανάπηρος”. Επειδή όμως ισούται με το σακάτης δεν το λέμε. Η κακιά λέξη είναι το σακάτης.

Όταν κάνω αστείο για την αναπηρία μου είναι πολιτικά ορθό γιατί το κάνω εγώ για τον εαυτό μου. Προτίμησα να εμβολιαστώ γιατί ο Covid αφήνει κατάλοιπα. Και δεν θέλω άλλα! Πόσα πια! Όλο αυτό το “εμβολιαστές-αντιεμβολιαστές” αφήνει ξεκρέμαστους ανθρώπους σαν κι εμένα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Την πληρώνει ο πιο αδύναμος».

«Οι γιατροί με ρίξανε σε κώμα για να με σώσουν»

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε γνωστή ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια εξομολογώντας για την υγεία της.

Ο λόγος για την Κατερίνα Βρανά, η οποία μέσω τους χιούμορ της, παραδίδει μαθήματα ψυχής και δεν διστάζει να αναφερθεί σε θέματα όπως ο θάνατος και η αναπηρία, ενώ πριν λίγο καιρό κατάφερε να σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο, συγκινώντας το Πανελλήνιο.

«Έπαθα διάτρηση εντέρου, άνοιξε δηλαδή μια τρύπα στο έντερό μου. Σημείωση: Το έντερο δεν πρέπει να έχει τρύπες, παρά μόνο μία στο τέλος. Το δικό μου ήθελε, φαίνεται, να έχει… εξαερισμό κι έτσι άνοιξε άλλη μία. Χύθηκαν όλα μέσα, με αποτέλεσμα να μολυνθεί το σύστημα και να πάθω σηψαιμία. Αυτό οδήγησε σε σηπτικό σοκ κι έπειτα σε πολυοργανική ανεπάρκεια, με ρίξανε σε κώμα για να με σώσουν, πάλευαν οι γιατροί για τη ζωή μου -υποθέτω κι εγώ πάλευα, αλλά δεν είμαι και σίγουρη, γιατί κοιμόμουν.

Κι αφού με σώσανε, με άφησαν σε κώμα συνολικά δύο εβδομάδες για να συνέλθω, και μετά, όταν συνήλθα πια από το κώμα, ήμουν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, ενώ δύο εβδομάδες μετά τυφλώθηκα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη χοντράδα. Η παράλυση δεν με πείραξε τόσο πολύ γιατί γενικά μ’ αρέσει να τεμπελιάζω, αλλά την τύφλωση δεν την έκανα κέφι, ρε Ηλία, δεν σου το κρύβω. Θεώρησα πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Επίσης πανικοβλήθηκαν και οι γιατροί γιατί, σου λέει, από πού ήρθε κι αυτό τώρα;».

Κατερίνα Βρανά συνέντευξη