Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξέσπασε η Σοφία Παυλίδου: «Δεν έχω ακούσει συγγνώμη»

«Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει»

Ξέσπασε η Σοφία Παυλίδου: «Δεν έχω ακούσει συγγνώμη»
News 30.11.2021 17:51
Από Ίρις Βίλα

Στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» όπου προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του ALPHA μίλησε η Σοφία Παυλίδου. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το περιστατικό βίας που είχε βιώσει παλιότερα, με αφορμή την ανάρτηση που είχε κάνει στα social media.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Παυλίδου

«Έχω κι εγώ μια μελανιά που προήλθε από βία. Έχει περάσει, έχει τελειώσει, μπορεί να είναι μια δύσκολη ανάμνηση, αλλά οι γυναίκες που είναι αυτή τη στιγμή απροστάτευτες και ζουν με αυτόν τον φόβο; Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει.

Σίγουρα θα το μετάνιωνα αν δεν είχα αντιδράσει. Δεν είχα κανέναν λόγο να μην αντιδράσω. Δεν με ενδιέφερε ούτε να ξεκινήσω κίνημα #metoo, ούτε να γίνει γνωστό στον κόσμο, ούτε να αποκτήσω δημοσιότητα. Δεν έχω ακούσει συγγνώμη.».

«Δεν με ευχαρίστησε το γεγονός ότι εγώ μίλησα δύο φορές και αυτό δεν ήταν αρκετό»

Η Σοφία Παυλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Open Weekend το μεσημέρι της Κυριακής (14/11). Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο περιστατικό ξυλοδαρμού της από γνωστό ηθοποιό και το διαζύγιο από τον Χρήστο Φερεντίνο.

Η μοναξιά είναι απολαυστική γιατί απολαμβάνω πια απενοχοποιημένα τον χρόνο μου. Πήγα σε ψυχολόγο για να καταφέρω να διαχειριστώ πώς ήθελα να χωρίσω. Είναι μακρινά όλα αυτά, γιατί έχουν περάσει έξι χρόνια.

Δεν με θυμώνει που το δικό μου περιστατικό δεν έγινε δεκτό από την κοινωνία μας γιατί δεν ήταν έτοιμη. Με χαροποιεί που τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Δε με θυμώνει γιατί ούτε ήταν σκοπός μου να ξεκινήσω κάποιο κίνημα, ούτε μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Δέχτηκα μία δράση και είχα μία αντίδραση.

Δεν με ευχαρίστησε το γεγονός ότι εγώ μίλησα δύο φορές και αυτό δεν ήταν αρκετό γιατί έπρεπε να βγαίνω κάθε μέρα. Από τη στιγμή που δεν μιλούσα εγώ, δόθηκε βήμα στον θύτη και μιλούσε κι έλεγε –πέρα από τις ανακρίβειες- πράγματα τα οποία σήμερα δεν θα τα ακούγαμε.

Δεν ξέρω αν μου στοίχισε επαγγελματικά όλο αυτό. Δεν ξέρω πώς μπορεί να σκέφτεται ένας σκηνοθέτης ή παραγωγός. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν ξέρω αν θα φτάσει αυτή η καταγγελία στο ΣΕΗ. Γιατί τη στιγμή που σκεφτήκαμε να γίνει αυτό, ήταν η στιγμή που άλλες πολύ πιο δυνατές και ποινικά κολάσιμες υποθέσεις ήταν πολύ σοβαρές. Σκεφτήκαμε ότι αυτό ήταν το πρωτεύον. Σοκαριστήκαμε κι εμείς» κατέληξε η ηθοποιός, η οποία έκανε και μια νέα καταγγελία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέα καταγγελία από την Σοφία Παυλίδου - «Προσβλήθηκα από τη συμπεριφορά γνωστού σκηνοθέτη»

Σοφία Παυλίδου: «Όλοι με ρωτούν γιατί δεν ξεκίνησε από εμένα το #Metoo»

Share