«Τον έσφαξε στην κυριολεξία» - Η τραγωδία που έζησε η οικογένεια της Μαρίας Τζομπανάκη

«Ενώ τον κουβαλούσαν στο σπίτι αιμόφυρτος, έλεγε μαντινάδες»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Τον έσφαξε στην κυριολεξία» - Η τραγωδία που έζησε η οικογένεια της Μαρίας Τζομπανάκη

Η Μαρία Τζομπανάκη βρέθηκε στην εκπομπή Αυτοψία και με αφορμή τις βεντέτες στην Κρήτη, αποκάλυψε την τραγωδία που είχε ζήσει η οικογένεια της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Τα λόγια της είναι συγκλονιστικά, όπως σοκαριστικά ήταν και εκείνα της Νεκταρίας Γιαννουδάκη που δάκρυσε on camera...

Η αποκάλυψη της Μαρίας Τζομπανάκη για την τραγωδία που έζησαν

«Δεν γεννήθηκα μόνο αλλά μεγάλωσα στην Κρήτη και τα έζησα… Ο σασμός, όπως τον έχω βιώσει μέσα από την οικογένειά μου όχι μόνο ως Κρητικιά, είναι μια ιερή κατάσταση. Είχε γίνει στην οικογένειά μας πολύ παλιά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η γιαγιά μου η Μαρία είχε μια αρχοντική οικογένεια κι ήταν πολλά αγόρια και κορίτσια.

Η γιαγιά μου ήταν 20 χρονών κι ο αδερφός της ο Μανώλης, είχε πάει με έναν φίλο του κάπου κι ο φίλος του είχε κάποια προηγούμενα με άλλον. Τσακώθηκαν, πιάστηκαν στα χέρια, έβγαλε το μαχαίρι του για να το δώσει στον αδερφό του φίλου της γιαγιάς μου και μπήκε μπροστά ο θείος μου ο Μανώλης. Τον έσφαξε στην κυριολεξία.

Τους έβγαλαν και μαντινάδες τότε. Όταν θα περάσει νεκρός για την εκκλησία, σύρε Μαρία μια φωνή να κλάψει η Παναγία. Ενώ τον κουβαλούσαν στο σπίτι αιμόφυρτος, έλεγε μαντινάδες. Έτσι εξέφραζαν τότε τα συναισθήματά τους. Η γιαγιά μου είχε μεσολαβήσει για να μην υπάρξει μια αντεκδίκηση γιατί ο θείος μου ο Μανόλης, δεν είχε κανένα λόγο να σκοτωθεί. Το πέτυχε η γιαγιά μου και την ευχαριστούσαν οι οικογένειες των άλλων δύο.» ανέφερε η Μαρία Τζομπανάκη.

«Μια φορά κάποιος μου είπε ότι έχω ωραία μαλλιά και του έριξα σφαλιάρα»

Η Μαρία Τζομπανάκη μίλησε στον ALPHA Κύπρου και τον Τάσο Τρύφωνος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αγαπημένο της σύζυγο, με τον οποίο συναντιούνται στο εξωτερικό καθώς δεν μένουν στην ίδια χώρα.

Την ίδια στιγμή, η πρωταγωνίστρια της σειράς Σασμός, που πρόσφατα αποκάλυψε για ποιο λόγο είπε το ναι στη σειρά, εξήγησε πως στο παρελθόν δεν είχε διστάσει να ρίξει σφαλιάρα σε κάποιον που της είπε ότι έχει ωραία μαλλιά.

«Ο άνδρας μου μένει μόνιμα στην Αμερική. Δουλεύει σε όλο τον κόσμο. Γνωριστήκαμε, ανταλλάσσοντας κάποιες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις για επαγγελματικούς λόγους και από εκεί άρχισε… Και μετά συναντηθήκαμε και μετά έγινε. Δεν έχουμε θέματα, που εγώ δουλεύω στην Ελλάδα, συναντιόμαστε και στο Πεκίνο.

Έλεγαν “να μην της λένε ότι είναι όμορφη”, γιατί θα σας ρίξει μπάτσο”. Μία φορά το έκανα σε κάποιον που στεκόταν πολύ κοντά μου και μου είπε “τι όμορφα μαλλιά” και έφυγε το χέρι μου χωρίς να το καταλάβω», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.