Στέφανος Τσιτσιπάς: Πήγε για δίπλωμα οδήγησης αλλά έφυγε άρον άρον - Τι συνέβη

Πολλά τα απρόοπτα για τον τενίστα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πήγε για δίπλωμα οδήγησης αλλά έφυγε άρον άρον - Τι συνέβη

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (7/12) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά το χειρουργείο που έκανε στον αγκώνα του.

Ο επιτυχημένος Έλληνας τενίστας πήγε στο μηχανολογικό για να δώσει τα σήματα και έτσι να βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Φυσικά, αρκετός κόσμος έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί του, με τον Στέφανο να μην το αρνείται και αντιθέτως να ποζάρει χαμογελαστός με τους θαυμαστές του.

Ωστόσο, εξετάσεις για τα σήματα φαίνεται πως δεν έδωσε ποτέ, καθώς τον εμπόδισαν μερικοί γραφειοκρατικοί λόγοι, που όμως δεν έγιναν γνωστοί για αυτό και θα χρειαστεί να ξανά μεταβεί στο ίδιο μέρος για να επαναληφθούν οι εξετάσεις.

Φωτογραφία του Στέφανου Τσιτσιπά από τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Στέφανος Τσιτσιπάς για δίπλωμα οδήγησης

«Βίωσα τον ρατσισμό στο πετσί μου»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιταλική La Stampa έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρατσισμό που δέχθηκε την περίοδο της κρίσης καθώς και στην κριτική που του έχει ασκηθεί ανά καιρούς.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε σε μία κίνηση ανθρωπιάς για την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Έζησα στην περίοδο που η κρίση ήταν πολύ άσχημη, η Ελλάδα ζούσε στο χάος και αυτό παρέσυρε και μένα, έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός.

Βίωσα τον ρατσισμό στο πετσί μου, αλλά αυτό μου έδωσε και τη δύναμη να σπάσω αυτά τα στερεότυπα, αυτές οι προσβολές που δεχόμουν για την καταγωγή μου με έκαναν να θέλω να δείξω ποιος πραγματικά είμαι και τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε οι Έλληνες.

Η οικονομική κρίση ήταν μια αποτυχία των πολιτικών, όχι του λαού. Αφού η Ελλάδα ήταν σε ένα χάλι, τότε έτσι ήμουν και εγώ στα μάτια τους. Και για όσους με κατηγορούν ότι δεν με ένοιαζε επειδή έπαιζα τένις, ήταν πολύ δύσκολη εκείνη η εποχή για μένα και με δίδαξε να μην κρίνω αυθαίρετα τους ανθρώπους.

Συνήθως, όταν κάτι πάει στραβά ξεσπάμε στους λάθος ανθρώπους, δεν εστιάζουμε σ' αυτούς που πραγματικά προκαλούν το πρόβλημα. Είναι μια κακή συνήθεια που όλοι θα έπρεπε να ξεφορτωθούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στέφανος Τσιτσιπάς συνέντευξη