«Κόλαφος» ο Κανάκης για την ερώτηση Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη - «Θέλουμε και εμείς να ζητήσουμε....»

«Και εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει λιγότερα δικαιώματα από εμάς»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Κόλαφος» ο Κανάκης για την ερώτηση Καπουτζίδη στον Μητσοτάκη - «Θέλουμε και εμείς να ζητήσουμε....»

Μέσα από τη σημερινή (9/12) εκπομπή του, ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να σχολιάσει την ερώτηση που έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα δικαίωματά του. Η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα ζήτησε επίσης να πάρει μία απάντηση από τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Το σχόλιο του Αντώνη Κανάκη για τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Πριν από χρόνια, δεν ξέρω αν το θυμάστε, υπήρχε η μόδα τότε στην ελληνική τηλεόραση να καλούν όλους αυτούς τους ακραίους και να ακούγονται συνεχώς κουβέντες και απόψεις μίσους ενάντια στους ομοφυλόφιλους, στους μετανάστες, σεξιστικά σχόλια κλπ. Δεν είχε έρθει ακόμη αυτό το κλίμα που έχουμε τώρα οπότε γίνονταν αυτά για πλάκα και δεν κουνιόταν φύλλο.

Τότε, λοιπόν, με σατιρικό βεβαίως τρόπο και όχι μόνο εμείς παλεύαμε απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα γιατί ήταν πραγματικά πολύ εξοργιστηκό αλλά νιώθαμε κάπως μόνοι. Θυμάμαι από τότε τον Γιώργο να δηλώνει ότι «εγώ δεν θα πάω ποτέ καλεσμένος αυτή την περίοδο σε αυτές τις εκπομπές που καλούν αυτούς τους ανθρώπους.

Θέλουμε και εμείς να ζητήσουμε, αν και δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ απάντηση, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στο ερώτημα που του έθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης γιατί πραγματικά θα έχει πολύ ενδιαφέρον μια απάντηση. Και εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει λιγότερα δικαιώματα από εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Τα δάκρυα του Γιάννη Πουλόπουλου για την ερώτηση του Γιώργου Καπουτζίδη

Ο Γιάννης Πουλόπουλος πλάνταξε στο κλάμα στην σημερινή 8/12 εκπομπή Super Κατερίνα στον αέρα του ALPHA. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη, στην εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον» για την καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού -ταυτότητας και έκφρασης φύλου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Θέλω όμως πραγματικά να κάνω μια ερώτηση στον πρωθυπουργό αυτής της χώρας και δεν έχει να κάνει με παρατάξεις. Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει.

Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι έχει κάνει κάτι λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλη την διάρκεια της προβολής του αποσπάσματος από την εκδήλωση, ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα του. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που "λύγισε", αφού πρόσφατα σπάραξε ζητώντας συγγνώμη στην Αλεξανδράκη.