Τραγικά νέα μετά τον θάνατο της Ροζίτας Σώκου - Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό και η κόρη της
Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα
Σε ηλικία 98 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Ροζίτα Σώκου, η οποία έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, λίγο αργότερα, με κορωνοϊό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και η κόρη της.
Το πρωί της Τετάρτης (15/12), συγκεκριμένα, ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε ζωντανά στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για να μιλήσει για τη δημοσιογράφο και συγγραφέα με την οποία είχαν πολύ καλές σχέσεις. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η Ροζίτα Σώκου δεν είχε κάνει το εμβόλιο ενώ και η κόρη της Ιρένε Μαραντέι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
«Αν δεν την είχε βρει ο κορωνοϊός θα ζούσε κι άλλο. Αλλά δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο. Εύχομαι να το ξεπεράσει και η κόρη της το πρόβλημα γιατί και εκείνη κόλλησε δυστυχώς. Είναι στο νοσοκομείο. Και εκείνη ανεμβολίαστη. Δεν ήθελαν» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.
Η αποκάλυψη του Μπιμπίλα για την κόρη της Σώκου
Ποια ήταν η Ροζίτα Σώκου
Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και εκδότη Γεωργίου Σώκου και της Τιτίκας Μιχαηλίδου, με καταγωγή από τη Σμύρνη. Παρακολουθούσε από νηπιακής ηλικίας μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, μανιώδη θεατρόφιλο και κινηματογραφόφιλο, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα.
Το 1957 παντρεύτηκε τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάνλιο Μαραντέι (Manlio Maradei) και αναχώρησε για την Ιταλία. Το 1958 απέκτησε την κόρη της Ιρένε και το 1961 επέστρεψε μαζί της στην Ελλάδα. Είχε δύο εγγόνια, τον Τανκρέντι-Εμίλιο (1993) και τη Λαβίνια-Φαρίντα (1997).
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Αρσάκειο, έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών. Άφησε τη σχολή μόλις γνώρισε τον Γιάννη Τσαρούχη και ίδρυσε μαζί του έναν ερασιτεχνικό όμιλο. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής παρακολουθούσε μαθήματα στη θεατρική σχολή του Βασίλη Ρώτα. Καθηγητές της υπήρξαν, εκτός από τον ίδιο, ο γλύπτης Απάρτης, η θεατρολόγος Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη, ο Γιαννούλης Σαραντίδης στη θεατρική τέχνη, ο σκηνογράφος και ζωγράφος Τσαρούχης, ο ενδυματολόγος Αντωνάκης Φωκάς.
Ορισμένοι από τους συμμαθητές της ήταν: οι τρεις αδελφοί Ξενάκη (Γιάννης, Ιάσων και Κοσμάς), ο Νίκος Γεωργιάδης, ο Μίνως Αργυράκης, ο Μίνως Βολανάκης, ο Μάνος Ζαχαρίας. Μετά την απελευθέρωση πήγε στην Αγγλία, όπου παρακολούθησε έναν θερινό κύκλο μαθημάτων με θέμα τη λογοτεχνία του 20ού αιώνα στο κολλέγιο Lady Margaret Hall του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Υπήρξε μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυναίκες δημοσιογράφους. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την κινηματογραφική κριτική το 1946. Εργάστηκε στο περιοδικό Χόλυγουντ, στις εφημερίδες Οι καιροί (1948-1950), Ανεξαρτησία (1949), Βραδυνή (1949-1955) και συγχρόνως στην Athens News (1952-1980). Το 1953 η Ελένη Βλάχου, που ως τότε έγραφε η ίδια την κινηματογραφική κριτική της Καθημερινής, της παρέδωσε τη στήλη, την οποία η Σώκου διατήρησε για αρκετά χρόνια, συνεργαζόμενη και με τα περιοδικά Εκλογή και Εικόνες.
Στην τηλεόραση έγινε γνωστή με την εκπομπή ταλέντων «Να η ευκαιρία» και είχε εμφανίσεις σε διάφορες εκπομπές, ακόμα και στη διαδικτυακή τηλεόραση, εκφράζοντας την άποψή της άφοβα, συχνά προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.