Ματθίλδη Μαγγίρα: "Αρχίζει να την σπρώχνει και..." - Η αποκάλυψη για το bullying που δέχτηκε η κόρη της

Από άγνωστο στο σούπερ μάρκετ

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ματθίλδη Μαγγίρα:

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Παρασκευής (17/12) η Ματθίλδη Μαγγίρα. Η ίδια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μπούλινγκ που βιώσει η κόρη της σε σούπερ μάρκετ ενώ έχει αποκαλύψει και ένα αντίστοιχο περιστατικό αλλά αυτή τη φορά από καθηγητή.

Η αποκάλυψη της Μαγγίρα

«Ήμασταν με την κόρη μου σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ κοντά. Ένας ευτραφούλης, καραφλούλης, άσπρος, γαλανομάτης, αλλοδαπός -δεν ξέρω τι εθνικότητας ήταν- βλέπει το παιδί μου και το σπρώχνει. Πάω του ζητάω τον λόγο. Του λέω «Γιατί χτύπησες το παιδί μου ρε; Με ποιο δικαίωμα»; Άρχισε να λέει στη γλώσσα του πράγματα, ότι δεν καταλαβαίνει.

Μετά να δείτε τι ωραία άρχισε να μου βρίζει στα ελληνικά σπαστά- δεν λέω ότι οι αλλοδαποί κάνουν bullying, προς Θεού, μην παρεξηγηθώ, στον άνθρωπο είναι αυτό. Περίμενε έξω στην είσοδο να βγούμε. Γιατί; Να με πιάσει να με δείρει; Φωνάζω τον security του σούπερ μάρκετ, τους διευθυντές, τους πάντες και τους λέω το και το έχει γίνει. Μας φυγάδευσαν από το πάρκινγκ», αποκάλυψε η Ματθίλδη Μαγγίρα.

"Έχω δεχτεί κι εγώ σεξουαλική παρενόχληση" - Η Ματθίλδη Μαγγίρα σπάει την σιωπή της για πρώτη φορά

Λίγο μετά την καταγγελία της Κατερίνα Μαυρίκη έσπασε την σιωπή της και η αγαπημένη ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα». Η Ματθίλδη Μαγγίρα εξήγησε πως έχει βιώσει πολλά παρόμοια περιστατικά, όπως αυτά του metoo. «Φυσικά και είχα παρόμοιες περιπτώσεις», δήλωσε αρχικά ενώ ύστερα μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Έχω δεχτεί κι εγώ σεξουαλική παρενόχληση, αλλά η κοινωνία δεν έκανε τίποτα. Το είπα στον φορέα, όπου είχε συμβεί το περιστατικό και σε έναν δικό μου άνθρωπο».

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την απώλεια της μητέρας της και το πόσο επώδυνα την βίωσε. «Το πρώτο κόψιμο του ομφάλιου λώρου είναι στη γέννα. Μετά έρχεται ένα άλλο κόψιμο ενός άλλου ομφάλιου λώρου, πιο συμπαντικού. Πρώτη φορά το βιώνω. Είχα και της γιαγιάς την απώλεια, αλλά η μάνα είναι άλλο πράγμα. Είναι η θεά μήτρα. Είναι το δοχείο που μας φέρνει εδώ σε αυτή την μορφή. Συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να αναπαράγει μια συμπεριφορά που έκανε και η μητέρα σου. Κάθε μέρα την θυμάμαι. Αν δεν λυγίσεις πως θα δυναμώσεις; Δεν γίνεται. Είναι μύηση. Αν δεν πέσεις κάτω να νιώσεις ότι είσαι απόλυτα αδύναμος και στο έλεος κάποιου, πως θα δυναμώσεις;», είπε χαρακτηριστικά.