Με τόσα χρόνια φυλάκιση έρχεται αντιμέτωπος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

«Οι ποινές δεν ξεπερνούν τα...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Με τόσα χρόνια φυλάκιση έρχεται αντιμέτωπος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα καθίσει τον προσεχή Φεβρουάριο στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παράνομης διοχέτευσης - διακίνησης μέσω διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που αφορούν την ερωτική ζωή. Το πρωί του Σαββάτου 18/12 λοιπόν, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε τις ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με τόσα χρόνια φυλάκιση έρχεται αντιμέτωπος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Όπως τόνισε «σε αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα υπάρχει κενό νόμου και οι ποινές δεν ξεπερνούν τα 5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή».

«Το ότι συναινείς σε ένα βίντεο ή μία φωτογραφία δε σημαίνει ότι δίνεις το οκ για την περαιτέρω επεξεργασία. Υπάρχει κενό νόμου σε ό,τι αφορά ένα αμιγώς σεξουαλικό έγκλημα. Δυστυχώς υπάγεται μόνο στις διατάξεις περί παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Είναι ένα πλημμέλημα. Σε επίπεδο ποινής δε μπορεί να ξεπεράσει σε καμία περίπτωση τα πέντε χρόνια φυλάκισης.

Κατά τεκμήριο θα έχει και αναστολή. Για να καταστεί κακουργηματική η πράξη, θα πρέπει να υπάρχει και οικονομική εκμετάλλευση με έσοδα άνω των 120.000 ευρώ από το παράνομο υλικό. Αυτό είναι μια περίπτωση που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Αν αυτό δεν καταστεί κακούργημα, θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις. Πρέπει να υπάρχει κυρωτικός κανόνας να δείχνει στον επίδοξο δράστη ότι αν θα συλληφθείς θα πας στη φυλακή και θα διαπομπευτείς» ολοκλήρωσε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Νέα καταγγελία για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Με μορφή καταιγίδας έρχονται πλέον οι καταγγελίες που αφορούν τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Μετά την απόφαση της πρώην συντρόφου του να μιλήσει για το βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές που διέρρευσε στο διαδίκτυο, όλο και περισσότερες κοπέλες βγαίνουν για να μιλήσουν για τον πρώην παρουσιαστή του Ράδιο Αρβύλα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η εκπομπή T-Live έβγαλε στη δημοσιότητα μία νέα καταγγελία για τον Στάθη Παναγιωτόπολο.

«Ήμουν 17-18 ετών. Ερχότανε στο μπαρ για να δει τους φίλους του, τους γνωστούς του. Βρισκόμασταν στο μαγαζί ήταν Σεπτέμβριος και μου ζήτησε να βγούμε λίγο έξω. Μου λέει: “Είσαι πολύ όμορφη, φιλί;” Εγώ έκανα και καλά ότι δεν τον άκουσα και του απάντησα:

“Ναι είμαστε φίλοι, μιλάμε. Όχι μου λέει φιλί. Από όταν μου είπε αυτό ξεκίνησα να τον απωθώ από παντού και από το μαγαζί. Αυτό όποτε τύχαινε να περνάει από το μαγαζί, το επεδίωκε. Μπορεί να περνούσα να πάω τουαλέτα και να ήταν σε κοντινό… τέτοιο και να ερχόταν πιο κοντά να σε χαζέψει. Αυτό το γλοιώδες, το λιγούρικο, ότι και καλά του αρέσεις.

Ξεκινάμε για το στούντιο και στα 500 μέτρα στρίβει δεξιά και μου λέει: “Θες να με πιάσεις να με φιλήσεις” κι εγώ τον απωθώ με τρόπο και του λέω: “θα έπρεπε να σε φιλήσω;” Τον απωθώ άλλες 2-3 φορές, ήθελε να κάνει άλλη ερωτική πράξη και όταν του το απέκλεισα μου απαντά: “Τι περίμενες αφού ήρθες εδώ;”. Του λέω “υπέγραψα κάποιο συμβόλαιο ότι θα συμβεί κάτι μεταξύ μας;», ανέφερε χαρακτηριστικά η κοπέλα.