«Περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να..» - Σοκάρει η Ελένη Ράντου με το περιστατικό που έζησε

«Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να..» - Σοκάρει η Ελένη Ράντου με το περιστατικό που έζησε

Μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού έγινε η Ελένη Ράντου και θέλησε να μοιραστεί τα όσα έζησε με τους διαδικτυακούς της φίλους. Η ηθοποιός με μια μακροσκελή ανάρτηση τους σόκαρε όλους.

Συγκεκριμένα, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ελληνική κοινωνική, με την έκρηξη της βίας κατά των γυναικών.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου

«Σήμερα, περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: "Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;". Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο! Συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου, σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών, ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη, έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την καθεμία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται.

Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση», αποκάλυψε η Ελένη Ράντου που πρόσφατα γιόρτασε την κόρη της.

Σοκάρει η Ελένη Ράντου με το περιστατικό που έζησε στο δρόμο

«Ένας θιασάρχης μίλησε άσχημα στην Ελένη Ράντου και μόνο που δεν του έφερε την καρέκλα στο κεφάλι»

Στην κάμερα του Πρωινού μίλησε ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης το πρωί της Πέμπτης (18/11). Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό metoo αλλά και στην Ελένη Ράντου, όπου και η ίδια είχε μιλήσει για τις καταγγελίες πριν λίγο καιρό.

Η αποκάλυψη του Τριανταφυλλίδη για την Ράντου

«Έχω κάποιες αντιρρήσεις, κάποια κενά. Είναι σωστή στο σύνολό της αυτή η ιστορία. Κάποια στιγμή όλα αυτά που συνέβεναν έπρεπε να σταματήσουν. Βασικά μία είναι η αντίρρησή μου, ότι καταλαβαίνω τα ψυχικά προβλήματα κάποιου, αλλά κάποιος άνθρωπος που έχει περάσει τα 20 ή τα 25 και ένας θιασάρχης του φέρεται άσχημα και εκείνη την ώρα δεν αντιδράσει ή δεν φύγει ή δεν φωνάξει την αστυνομία ή δεν τον καταγγείλει από τη στιγμή που κάνει την ίδια δουλειά με αυτόν και συνεχίζει μπορεί να πει κανείς ότι είναι και συνεκμεταλλευτής. Φυσικά δεν μιλάμε για αξιόποινες πράξεις.

Η Ελένη Ράντου δύο χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει το θέατρο κάποιος θιασάρχης της μίλησε άσχημα και μόνο που δεν του έφερε την καρέκλα στο κεφάλι και η καριέρα της δεν καταστράφηκε. Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν προβλήματα και να φοβούνται αλλά δεν μπορεί μετά από 20 χρόνια να βγαίνεις και να λες τότε έγινε αυτό.

Επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε για αξιόποινες πράξεις».