«Ο Φιλιππίδης το έκανε επίτηδες» - Ξέσπασε στην ΕΡΤ η Μαριάννα Τουμασάτου

«Ό, τι ήταν να πω το είπα κι ό, τι κατάλαβε κατάλαβε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Ο Φιλιππίδης το έκανε επίτηδες» - Ξέσπασε στην ΕΡΤ η Μαριάννα Τουμασάτου

Καλεσμένη στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος βρέθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου το βράδυ της Τρίτης (21/12) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς και σε μία συνήθεια που είχε προκειμένου να την εκνευρίζει.

Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές για το κίνημα Me Too καθώς και για τις γυναικοκτονίες (δείτε εδώ την ανάρτηση κόλαφο που έκανε πριν λίγο καιρό).

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Εγώ πάντα όταν είμαι σε μια δουλειά, παρακαλώ τους ανθρώπους, γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα και μου έρχεται εμετός δεν είναι καπρίτσιο, να μην μασάνε κι έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Θεωρώ ότι ο Φιλιππίδης το έκανε επίτηδες, δεν θα υπογράψω. Ότι ήταν να πω το είπα κι ότι κατάλαβε κατάλαβε. Έτσι κι αλλιώς μεγαλώνοντας, αποφεύγω να έρχομαι σε επαφή με αρνητικά πράγματα. Κάποια στιγμή θα την έβγαζε την τσίχλα.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να λέω ότι εμένα δεν με πείραξε ποτέ κανείς… μπορεί να έτυχε, να ήσουν τυχερή, να μην άρεσες, μπορεί χίλια δυο. Πιστεύω ότι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για την παραβίαση του FIR άλλων ανθρώπων και δεν έχουν μετανοήσει δεν νομίζω ότι δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Με είχαν προσβάλλει, ήταν κάποιοι αντρακλαράδες που λέγανε κάτι…»

Η Μαριάννα Τουμασάτου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς, το κίνημα #metoo αλλά και για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο μετά από τις καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια.

«Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τη φράση “καθημερινατζού” ή “έλα μωρέ, αυτή έπαιζε κάθε μέρα στην τηλεόραση, αυτή θα δούμε;”. Το καθημερινό σίριαλ το έχουν σνομπάρει πολλοί. Συνάδελφοί μας θεωρούν ότι είναι σπουδαιότεροι, διότι παίζουν σε εβδομαδιαίο σίριαλ είτε στο θέατρο».

Υπήρξε μία περίοδος που είχα κάποιες προτάσεις τηλεοπτικές, αλλά δεν αισθανόμουν τον εαυτό μου ικανό να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη. Είχα πρόταση να αναλάβω εκπομπή Σαββατοκύριακου. Για καθημερινή εκπομπή είχε γίνει συζήτηση, όχι πρόταση.

Φυσικά και το φοβήθηκα. Ό,τι μας δίνουνε, το κάνουμε; Τα ριάλιτι μπορούν να είναι στο πρόγραμμα των καναλιών, αλλά βάλαμε, βάλαμε… γκώσαμε. Και βάλαμε και πολλά κακής ποιότητας. Υπήρξαν άνθρωποι που με προσέβαλλαν με τον τρόπο που σκέφτονται, διάφοροι πολλοί αντρακλαράδες που λέγανε κάτι… νόστιμα.

Βρήκα ένα τρόπο να επικοινωνώ με το κέντρο μου… Είχα ξεχάσει να με φροντίζω όπως μου αξίζει. Έχασα βάρος, σκοπεύω να κάνω κι άλλα στο μέλλον, αλλά για την ώρα απολαμβάνω αυτό, νιώθω πολύ καλύτερα. Είχε ταλαιπωρηθεί το συκώτι μου πολύ από μία σειρά φαρμακευτικής αγωγής για το πρόβλημα της μέσης μου.

«Το θέατρο δείχνει πως έχει μπει σε τροχιά κάθαρσης, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την έκρηξη για να δούμε τα αποτελέσματά της. Ακόμα πετάγονται βεγγαλικά.

Σαφώς είχαμε ακούσει πράγματα, δεν μπορείς να ξέρεις λεπτομέρειες και το μέγεθος της έκτασης της σάπιας ψυχής ενός ανθρώπου. Περιστατικά είχαμε ακούσει, η Τζένη Μπότση μου είχε πει. Είναι κι αυτό το πρωταγωνιστιλίκι… Θεωρούν οι άνθρωποι ότι είναι πρωταγωνιστές μόνο αν γκαρίξουν, μόνο αν προβάλλουν το εγώ τους.

Αυτό δεν είναι πρωταγωνιστιλίκι, αυτό είναι “κλείστε μου ένα ραντεβού με τον ψυχολόγο να με μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και να με σέβομαι, γιατί μάλλον έχω τόσα πολλά απωθημένα που τα ξεσπάω όπου με παίρνει”. Εάν ο εμπλεκόμενος δεν σου δώσει το ok, δεν μπορείς να πάρεις φόρα και να σώσεις τον άλλον, όταν δεν είναι έτοιμος».