«Πλέον όλα έχουν πάρει τη δικαστική οδό» - Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μπέζο

«Την αδικία δεν την μπορώ»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Πλέον όλα έχουν πάρει τη δικαστική οδό» - Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Μπέζο

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου παραχώρησε πρόσφατα ο Γιάννης Μπέζος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταγγελίες.

Οι δηλώσεις του Μπέζου για τις καταγγελίες

«Μέσα στο 2021 μπήκε και πολύ φως στον χώρο του θεάτρου από τις διάφορες καταγγελίες που έγιναν για σωματική, ψυχική και λεκτική βία… Μόνο θετικό δεν είναι αυτό;

Πλέον όλα έχουν πάρει τη δικαστική οδό. Να πάμε στην ουσία, λοιπόν, των πραγμάτων και όχι στην κλειδαρότρυπα. Τα πράγματα αυτά έγιναν και θα γίνονται. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζει κανείς. Γιατί στη ζωή και στο θέατρο θα βρεις και εκμεταλλευτές και αλαζόνες και ζούγκλα και αθλιότητα. Πως θα τους αντιμετωπίσεις, λοιπόν, όλους αυτούς τους γλοιώδεις τύπους; Με ποιον νόμιμο τρόπο θα τους βάλεις στη θέση τους; Επειδή η κοινωνία μας δεν είναι αγγελικά πλασμένη, δεν πρέπει στην καθημερινότητα να γίνεις θύμα κανενός. Δεν αφήνεις να σε πειράξει κανείς στον χώρο της εργασίας σου, ορθώνεις ανάστημα, βάζεις όρια και δεν αφήνεις τα σπυριά να κακοφορμίσουν.

Με το που πάει να δημιουργηθεί το σπυρί, το κόβεις από τη ρίζα. Το πατάς κάτω. Την αδικία δεν την μπορώ. Για αυτό λέω στους νέους με σεβασμό να ορθώνουν το ανάστημα τους και κανείς να μην τους εκμεταλλεύεται. Ακούω συνεχώς για κακοποιητικές σχέσεις. Μα πως έφτασε κάποιος στο σημείο να σε ξυλοκοπήσει; Δεν έφτασε από τη μια μέρα στην άλλη. Πρώτα σε απαξίωσε, σε υποτίμησε και αυτή ήταν η καθημερινότητα σου, σε έβρισε κι εσύ το δέχθηκες όλο αυτό. Να βάζουμε, λοιπόν, το μυαλό να δουλέψει. Δεν είμαστε πρόβατα. Σου είπε μία, πες του κι εσύ δύο και πάρε δρόμο. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και στη δουλειά και στην προσωπική ζωή. Μη φοβάστε, μην κολλάτε, κοιτάξτε μπροστά και φύγετε με αξιοπρέπεια», κατέληξε ο Γιάννης Μπέζος που αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό.

Γιάννης Μπέζος για τις καταγγελίες

Διαλύθηκε η κουμπαριά Μπέζου - Φιλλιπίδη! Τι συνέβη;

Το κίνημα #metoo φαίνεται πως αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα ακόμη και σήμερα καθώς από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και μη έχουν αποκαλυφθεί πολλά περιστατικά τα οποία δεν γνώριζε κανείς.

Μεταξύ άλλων ένα πρόσωπο το οποίο συνεχίζει να απασχολεί καθώς οι εξελίξεις είναι άκρως καταιγιστικές, είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης o οποίος έχει ήδη συμπληρώσει τρεις μήνες στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως είναι λογικό, η ψυχολογική του κατάσταση παραμένει πολύ κακή, με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, να είναι η μοναδική που έχει μείνει στο πλευρό του μετά τα όσα φρικτά έγιναν γνωστά.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο κουμπάρος αλλά και φίλος του Γιάννης Μπέζος φέρεται να τα έχει "σπάσει" για τα καλά μαζί του μιας και οι δύο άνδρες είναι πια «δυο ξένοι», με τον Μπέζο να «διαλύει» την όποια σχέση είχαν μεταξύ τους.

Μάλιστα πριν από καιρό ο Γιάννης Μπέζος είχε αναφέρει: «Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του.

Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία.

Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη, φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά.

Στις τρεις-τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε ‘Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε’. Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους».