Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Μαρία Κωνσταντάκη: «Ο γιος του Φιλιππίδη είναι ο μόνος που δεν φταίει! Θα είναι άδικο να...»

Οι δηλώσεις της ηθοποιού

Μαρία Κωνσταντάκη: «Ο γιος του Φιλιππίδη είναι ο μόνος που δεν φταίει! Θα είναι άδικο να...»
News 25.12.2021 15:07
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Θάνο Ξάνθο παραχώρησε η Μαρία Κωνσταντάκη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε αναφέρθηκε στο κίνημα metoo αλλά και στον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη (διαβάστε εδώ την ημερομηνία της δίκης του).

Οι δηλώσεις της Κωνσταντάκη για τον γιο του Φιλιππίδη

Πριν λίγες μέρες μετρήσαμε δυστυχώς άλλη μία «γυναικοκτονία» στη χώρα μας.

Δυστυχώς υπάρχει αυτή η έκρηξη βίας στην εποχή, πράγμα που απεικονίζεται έντονα και στο έργο μας. Διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις και από τη μία στιγμή «παγώνουμε» μπροστά σε αυτή την είδηση και από την άλλη μας φαίνεται σαν κανονικό και συνηθισμένο. Αυτό είναι τραγικό και αδιανόητο, εν έτει 2021 ένας άνθρωπος να πεθαίνει από το ξύλο. Όπως επίσης συνέβη και με τον Ζακ Κωστόπουλο. Ντροπή μας ειλικρινά.

Εσύ παρ’ ότι δεν βγαίνεις τηλεοπτικά να μοιραστείς την άποψή σου για τόσο σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, παίρνεις θέση μέσα από τα social media.

Όταν κάτι με αγγίζει θα πάρω θέση. Ο λόγος που δεν ήθελα να πάρω δημόσια θέση για κάποια θέματα που προκύπτουν ή προέκυψαν, όπως και με το #metoο, ήταν γιατί θεώρησα ότι εκείνη την περίοδο χρειαζόταν να δοθεί βήμα στους ανθρώπους που εμπλέκονταν άμεσα με την ιστορία. Γιατί η κοινωνία τώρα ήταν έτοιμη να τα ακούσει.

Μου φαινόταν αυτονόητο το να βγω και να πω «στηρίζω τα θύματα». Από την άλλη πλευρά, ούτε έχω και κάποια ευχέρεια λόγου. Υπήρξαν άλλοι συνάδελφοι που βγήκαν και μίλησαν και μας κάλυψαν, όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, η Κάτια Δανδουλάκη, κ.α.

Μαρία Κωνσταντάκη για τον γιο του Φιλιππίδη

Έχεις βρεθεί σε δουλειά με κακοποιητική ή αγενή συμπεριφορά που να σε έκανε να αποχωρήσεις;

Καταρχάς είμαι πολύ τυχερή γιατί στα πρώτα μου βήματα πιο νέα, δεν μου έτυχε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά που διαβάσαμε, η ηλικία των θυμάτων είναι νέα παιδιά. Όταν είσαι νέος δεν έχεις αποκτήσει ακόμη άμυνες για να αντιδράσεις και σοκάρεσαι μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Μου έχει τύχει να μην έχω καλή σχέση με συνάδελφο σε δουλειά και να μου δημιουργήσει θέμα, αλλά ήμουν μεγαλύτερη και μπόρεσα να το διαχειριστώ και να το κοινοποιήσω και στον θίασο. Δεν ήταν ακραίο βέβαια. Δεν είχαμε απλά καλή επικοινωνία και δημιουργούταν θέμα επί σκηνής. Δεν ξέρω αν ήμουν νέα πώς θα αντιδρούσα σε ένα τέτοιο περιστατικό όπως αυτά που βίωσαν τα θύματα.

Αν μετά από κάποια χρόνια βρεθείς σ’ έναν θίασο που είναι και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη μαζί. Πώς θα αντιδράσεις;

Μετά από όλη αυτή την ιστορία, ίσα ίσα που θα δείξω και περισσότερη αγάπη σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί είναι ο μόνος που δεν φταίει και θα είναι άδικο να δεχθεί bullying. Δε θα μου άρεσε να στοχοποιηθεί αυτό το παιδί.

Πνίγεται στα χρέη η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη

Κι ενώ όπως έγινε γνωστό η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, είναι πολύ άσχημα ψυχολογικά με την όλη κατάσταση, ήρθε κι άλλο ένα "χτύπημα" να την λυγίσει ακόμα περισσότερο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η οικογένειά του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη στο Πρωινό, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, υπάρχουν δάνεια μη εξυπηρετούμενα, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

«Υπάρχει ένα τεράστιο χρέος, μια μεγάλη οφειλή σε τράπεζες. Πληροφορίες μου λένε ότι αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ένα ποσό που αφορά δάνεια επισκευαστικά κατοικιών και επαγγελματικά. Στα δάνεια αυτά είναι εγγυητές κοντινά πρόσωπα του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Με την προφυλάκισή του, τα όποια σχέδια έμειναν πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τις καταβολές των χρημάτων για τα δάνεια.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι απελπιστική. Είναι υποθηκευμένα τα τρία γνωστά ακίνητα: το πατρικό του ηθοποιού στο χωριό Κουκλιοί στα Ιωάννινα, η μεζονέτα στο Ψυχικό και ένα εξοχικό σπίτι στο Βραχάτι. Μάλιστα, 1-2 φορές έχει βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι στο Ψυχικό και το σταμάτησε η ίδια η οικογένεια», είπε ο Τάσος Τεργιάκης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέα καταγγελία για τον Φιλιππίδη - «Είδα με τα μάτια μου ότι ο Μπιμπίλας είχε...»

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Έγινα μάρτυρας στον καβγά Φιλιππίδη - Ψάλτου μια εβδομάδα πριν τελειώσουν οι παραστάσεις»

Share