«Ζητάμε το ποσό των 104.300 ευρώ» - Νέα καταγγελία πριν από λίγες ώρες για Φιλιππίδη και Νίνου

«Πέντε αγωγές συνολικά»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Ζητάμε το ποσό των 104.300 ευρώ» - Νέα καταγγελία πριν από λίγες ώρες για Φιλιππίδη και Νίνου

Μια νέα καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Ελπίδα Νίνου που έχει σχέση με τα χρέη που έχουν. Στο Πρωινό μίλησε η πολιτικός μηχανικός του σπιτιού στην Κορινθία που βγαίνει στο σφυρί (δείτε φωτογραφίες), κ. Νικολέτα Γιάννου η οποία μαζί με τον σύζυγό της είχαν αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν, το έργο ξεκίνησε το 2010 και για δύο χρόνια περίπου πληρωνόταν κανονικά όπως και όλοι οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, εκείνη και ο σύζυγός της συνέχισαν κανονικά τις εργασίες για την οικία.

Η αποκάλυψη για τα χρήματα που χρωστάνε Φιλιππίδης - Νίνου

«Το έργο συνεχιζόταν και η κ. Ελπίδα Νίνου το έβλεπε κανονικά. Χρήματα δεν ερχόντουσαν και το έργο συνεχιζόταν. Τα χρήματα συνολικά, μαζί με τους μαστόρους ήταν 104.300 ευρώ. Δε μου είπαν ποτέ για τις οικονομικές δυσχέρειες, μου έλεγαν ότι είχαμε συμφωνήσει τόσα χρήματα. Βεβαίως και κινήθηκα νομικά, γιατί τα χρήματα δεν τα χρωστούσε μόνο σε εμένα. Μεμονωμένα και τμηματικά κινηθήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι. Πέντε αγωγές συνολικά που ζητάμε το ποσό των 104.300» αποκάλυψε η κ. Γιάννου.

«Προετοιμάζονται μέσα στο δικαστήριο να επιτεθούν και να χτυπήσουν τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη βγήκε μέσω skype στην εκπομπή Mega Καλημέρα και μίλησε για την καταγγελία που έκανε για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τις Τρίπολης. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού αποκάλυψη την επίθεση που οργανώνεται να γίνει στον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δημοσιεύματα γράφουν πως διάφοροι ετοιμάζονται να συναντηθούν την ημέρα της δίκης έξω από την αίθουσα και να του επιτεθούν.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο κώδικας ποινικής δικονομίας, που λένε ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να επικοινωνεί με το δικηγόρο του σε χώρο που θα είναι κατάλληλος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του», είπε.

Και συνέχισε: «Έχω πάει σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας, αυτό που βίωσα στις φυλακές Τρίπολης είναι ένα μοναδικό βίωμα. Απάνθρωπο και εξευτελιστικό για την ανθρώπινη υπόσταση».

«Βρεθήκαμε σε ένα κελί 2,5 x 1,5 τετραγωνικών σε πολικές θερμοκρασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας αυτό που αντίκρυσε με τις φυλακές «κολάσεως» της Σιβηρίας και σημειώνοντας ότι οι συνθήκες αυτές είναι απάνθρωπες και απαγορευτικές για όλους τους κρατουμένους. «Επικοινώνησα με τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο και του μετέφερα το πρόβλημα, ενώ θα ενημερώσω και τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες για τους κρατουμένους που θέλουν να επικοινωνούν με τους δικηγόρους τους» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι οι συνθήκες στους χώρους που κρατούνται οι φυλακισμένοι είναι καλύτερες, ενώ υπογράμμισε ότι «οι φυλακές δεν μπορούν να είναι ξενοδοχεία, κάτι που δεν είναι σωστό. Όποιος καταδικάζεται για ένα αδίκημα θα πρέπει να νιώσει και τις κυρώσεις για την πράξη του».

Τέλος, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που γράφουν για προπηλακισμό του Πέτρου Φιλιππίδη την ημέρα του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερωθεί για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.