Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Τριώροφες με θέα θάλασσα - Φωτογραφίες από τις μεζονέτες του Φιλιππίδη που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Πνίγεται στα χρέη ο ηθοποιός και η οικογένειά του

Τριώροφες με θέα θάλασσα - Φωτογραφίες από τις μεζονέτες του Φιλιππίδη που βγαίνουν σε πλειστηριασμό
News 04.01.2022 09:12
Από Youweekly Team

Κι ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης περνάει άσχημα στην φυλακή όπως κατήγγειλε πρόσφατα ο δικηγόρος του δημόσια, στον... έξω κόσμο η οικογένειά του βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις.

Με τα εισοδήματα του προφυλακισμένου ηθοποιού να έχουν πλέον μηδενιστεί, κοκκίνισαν τα δάνεια. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο και την εξοχική κατοικία στο Σοφικό έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου ενώ στις 27 Απριλίου έρχεται η σειρά της μεζονέτας στο Ψυχικό με εκκίνηση στα 645.000 ευρώ.

Κάποτε μας έκανε όλους να γελάμε, με το πηγαίο και αναμφισβήτητο κωμικό ταλέντο του, το οποίο εκφραζόταν είτε στο θεατρικό σανίδι, είτε μέσα από τα εξαιρετικά δημοφιλή σίριαλ της τηλεόρασης. Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως, το γέλιο πάγωσε και το διαδέχθηκε το αρνητικό σοκ από τις διαδοχικές αποκαλύψεις που έφερναν στο φως συμπεριφορές και πλευρές του χαρακτήρα του που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πλην εκείνων που γνώριζαν από… πρώτο χέρι.

Για τον ίδιο και την οικογένειά του, ωστόσο, η θύελλα δεν περιορίζεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά πλέον επεκτείνεται και στο επίπεδο των οικονομικών τους. Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπήρξε άλλωστε ένας από τους πλέον καλοπληρωμένους ηθοποιούς τις εποχές των παχιών αγελάδων, κάτι που του επέτρεψε να αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και να προχωρήσει σε εξίσου σημαντικά ανοίγματα, με δάνεια που αγγίζουν εκατομμύρια από τις τράπεζες (δείτε εδώ το ακριβές ποσό).

Πληροφορίες για τα ακίνητα του Πέτρου Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση λοιπόν, το ακίνητο στο Ψυχικό κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της VEGA I NPL Finance Designated Activity Company και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, η επισπεύδουσα εμφανίζεται «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Σημειώνεται ότι ο εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2018…

Ως τιμή πρώτης προσφοράς κατά την κατάσχεση ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη – και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Ετσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 645.000 ευρώ.

Φιλιππίδης πλειστηριασμός εξοχικό σπίτι

Το εξοχικό

Το σφυρί για το εξοχικό που ανήκε στον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του πρόκειται να χτυπήσει στις 19 Ιανουαρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, και με δικαιούχο επίσης τη VEGA I NPL Finance DAC, ως ειδική διάδοχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού «με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Ο πλειστηριασμός αφορά ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση Αμόνι Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (ΟΣΥΤΕ).

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Κορίνθου και περίπου 110 χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για αμφιθεατρική περιοχή με πολύ πράσινο και με θέα τον Σαρωνικό κόλπο.

Φιλιππίδης πλειστηριασμός εξοχικό

Πότε δικάζεται ο ηθοποιός

Αναμένεται στις 18 Μαρτίου του 2022 να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα.

Έτσι, ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που είναι ο πρώτος ηθοποιός ο οποίος θα δικαστεί μετά τις καταγγελίες του κινήματος metoo, προσδιορίστηκε ενάμισι περίπου μήνα μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε τα χειρότερα γενέθλια της ζωής του μέσα στις φυλακές

Σάλος με την επανεμφάνιση του Πέτρου Φιλιππίδη στην τηλεόραση - Δεκάδες οι αντιδράσεις

Share