Νίκη Παλληκαράκη για κίνημα #metoo: «Μοιάζει σα να άνοιξε μια κουρτίνα και βγήκαν όλα στη φόρα»

«Με ενοχλεί που φτάνουμε να ξεκατινιαζόμαστε»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νίκη Παλληκαράκη για κίνημα #metoo: «Μοιάζει σα να άνοιξε μια κουρτίνα και βγήκαν όλα στη φόρα»

Η Νίκη Παλληκαράκη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί ιδιαίτερα καθώς στην επιφάνεια βγαίνουν ολοένα και περισσότερες καταγγελίες ειδικά στον χώρο του θεάτρου.

Οι δηλώσεις της Νίκης Παλληκαράκη

Υπήρξε κάποια άβολη στιγμή που έχετε ζήσει ως σήμερα στη δουλειά σας;

Όχι. Έχω βιώσει πολύ ευγενικές συμπεριφορές και από τους συναδέλφους μου και από το κοινό. Λίγο τα κοινωνικά δίκτυα με τρομάζουν, γιατί μπορεί να υπάρξουν άνθρωποι που σε προσβάλλουν και σε θίγουν αλλά με ένα μπλοκάρισμα καθαρίζεις.

Είστε από τους ανθρώπους που θα πείτε ελεύθερα την άποψη σας ή θα την μετριάσετε λόγω της αναγνωρισιμότητας;

Πάντα λέω την άποψη μου και χρεώνομαι και πολλές φορές γι’ αυτήν αλλά είναι η αλήθεια μου. Είτε είναι αρεστή είτε όχι.

Όσον αφορά το κίνημα #metoo, σας ενοχλεί που όλοι μιλούν για αυτό, ακόμη κι αν δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν;

Ναι, γιατί έχει πάρει τον δρόμο της αυτή η ιστορία. Όποιος είχε να πει κάτι το είπε. Με ενοχλεί που όλοι κάνουμε τους δικαστές και φτάνουμε να «ξεκατινιαζόμαστε». Εγώ προσωπικά δεν είπα κάτι παρ’ ότι έχω συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους.

Όχι ότι απαξιώνω το #metoo, σε καμία περίπτωση, αλλά εμένα με έχει τρομάξει πολύ το γεγονός ότι από την καραντίνα και μετά υπάρχει τόσος κανιβαλισμός και τόση βία γύρω μας. Κάθε μέρα μετράμε γυναικοκτονίες και ανθρωποκτονίες. Αυτό είναι τρομερό και κάτι πρέπει να γίνει.

Μοιάζει σα να άνοιξε μια κουρτίνα και βγήκαν όλα στη φόρα. Ξέρετε, δεν θεωρώ ότι η πατριαρχία είναι εύκολο πράγματα και δεν ξεπερνιέται εύκολα. Αυτό με τρομάζει και ίσως να καμωνόμασταν ότι δεν το ξέραμε.

Συγκλονίζει η Νίκη Παλληκαράκη: «Ο πατέρας μου αισθανόταν ντροπή που...»

Η Νίκη Παλληκαράκη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τους γονείς της αλλά και για το ελληνικό κίνημα #metoo το οποίο φαίνεται να έχει καταιγιστικές εξελίξεις με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο του θεάτρου.

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως η η σχέση με τον πατέρα της ήταν αρκετά δύσκολη για εκείνη καθώς μεταξύ τους δεν έλειπαν οι συγκρούσεις και η μεγαλύτερη ήταν ότι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. «Είχαμε τις συγκρούσεις μας. Η μεγαλύτερη ήταν “από που κι ως πού θα καταντήσεις θεατρίνα;”. Το θεωρούσε μεγάλη ντροπή».

Σχετικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου είπε: «Έχω κρατήσει αποστάσεις γιατί δεν έχω κάτι να καταγγείλω. Αυτό που έγινε με το #MeToo δεν έγινε και αλλού. Δεν άνοιξε αλλού μύτη. Θα λέει ο κόσμος ότι στο θέατρο μαζεύτηκαν οι κανίβαλοι».