Κατερίνα Τσάβαλου: «Δεν έλεγα όνομα για να μη μου κάνει μήνυση» - Η αποκάλυψη για το περιστατικό παρενόχλησης

«Όσοι έχουν ασκήσει εργασιακή ή σεξουαλική βία, είναι αμετανόητοι»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κατερίνα Τσάβαλου: «Δεν έλεγα όνομα για να μη μου κάνει μήνυση» - Η αποκάλυψη για το περιστατικό παρενόχλησης

Στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» μίλησε το πρωί της Δευτέρας (10/1) η Κατερίνα Τσάβαλου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εργασιακή βία, τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και σε έναν εμμονικό θαυμαστή από τον οποίο απαλλάχθηκε με την βοήθεια της αστυνομίας.

Οι δηλώσεις της Τσάβαλου

«Εννοείται ότι έχω βιώσει οικονομικές δυσκολίες, και όταν ήμουν μόνη μου και τώρα. Ο σύζυγός μου δουλεύει σε μία εταιρία, ευτυχώς εκείνος είχε δουλειά. Αγχώθηκα πολύ παραπάνω από τότε που έγινε μαμά με τα οικονομικά, και πιο πολύ για το παιδί. Τρεις φορές μου έτυχε να μην πληρωθώ από δουλειά και τελικά πήρα τα λεφτά μου με δικαστήριο.

Στο σχολείο με έλεγαν σκελετούλα, αλλά έχω βιώσει bullying και στη δουλειά. Είχα πει καιρό τι συνέβαινε, αλλά δεν έλεγα όνομα για να μη μου κάνει μήνυση. Όσοι έχουν ασκήσει εργασιακή ή σεξουαλική βία, είναι αμετανόητοι. Δεν έχουν ζητήσει συγνώμη και έχουν βγάλει τρελούς τα θύματα.

Μου έκαναν πρόταση από το Survivor φέτος και δεν πήγα. Δε θα άφηνα την οικογένειά μου, όσο ανάγκη και να έχεις τα λεφτά. Όταν έμεινα έγκυος και πήρα 25 κιλά με είχαν πρήξει με το πόσα πήρα και αν τα έχασα. Τα social δεν τα πολυγουστάρω, έσβησα το Facebook και το Twitter, πολύ κακία.

Το πιο ωραίο δώρο που μου έκανε ο Θεός είναι η μητρότητα. Με τις κοινωνικές συμβάσεις τα πάω μια χαρά. Έκανα πολιτικό γάμο, θα κάνουμε και θρησκευτικό, πιστεύω πολύ στο Θεό. Είχα εμμονικό θαυμαστή. Πήγα στην αστυνομία. Ένα βράδυ ήρθε και κοπανούσε το αυτοκίνητό μου μετά από παράσταση», ανέφερε η ηθοποιός.

"Το βίωσα πάρα πολύ άσχημα, σχεδόν δύο χρόνια έπαιζα με κρίσεις πανικού"

Στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Τρίτης (19/10) η Κατερίνα Τσάβαλου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε στο ΣΕΗ αλλά και στην εργασιακή βία και σεξουαλική παρενόχληση που έχει υποστεί.

«Μου έχει λείψει η τηλεόραση πάρα πολύ. Πιστεύω όμως ότι απλά δεν είναι η ώρα να με δείτε σε αυτήν. Σε ριάλιτι δεν θα έπαιρνα μέρος, είμαι κατηγορηματική, τα θεωρώ ξεφτίλα. Μου έχουν κάνει παλαιότερα πρόταση για το DWTS και το J2US. Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική και είμαι ευγνώμων που κάνω τη δουλειά που θέλω και ζω από αυτό.

Έχω υποστεί εργασιακή βία. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που ακούστηκαν στην αρχή. Δεν μπορώ να πω όνομα. Το βίωσα πάρα πολύ άσχημα, σχεδόν δύο χρόνια έπαιζα με κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή. Έκανα το σταυρό μου κι έλεγα Παναγία μου βοήθησέ με. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου τότε που σκέφτηκα να φύγω από δουλειά.

Οι δικοί μου άνθρωποι ήξεραν τι συνέβαινε. Ο Δημήτρης, όταν του είπα, φρίκαρε με όλο αυτό. Έχω κάνει καταγγελία στο ΣΕΗ για το περιστατικό. Δεν πιστεύω ότι άργησα να μιλήσω. Τώρα ήταν η ώρα κι έγινε όλο αυτό. Εγώ στο τέλος μίλησα στον άνθρωπο αυτόν και εκείνος δεν απάντησε τίποτα. Δεν είδα κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους ανθρώπους αυτούς, αρνούνται τα πάντα και αυτό με πειράζει. Μια συγγνώμη…

Έχω περάσει δύσκολα οικονομικά. Μετρούσα και τα ψιλά. Έπαιρνα ένα γεύμα και το μοίραζα να το φάω. Στην αρχή παράλληλα με την υποκριτική, δούλευα σε γραμματεία, μοίραζα σε σούπερ μάρκετ δείγματα και δούλευα επίσης σε χρυσοχοείο».