Ορέστης Τζιόβας για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό: «Νοσηλεύτηκα, χρειάστηκα οξυγόνο»

«Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τους πολίτες προς το κράτος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ορέστης Τζιόβας για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό:  «Νοσηλεύτηκα, χρειάστηκα οξυγόνο»

Το μεσημέρι της Παρασκευής 14/01 ο Ορέστης Τζιόβας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Love it». Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό ενώ αποκάλυψε πως δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί εκείνη την περίοδο που πέρασε την συγκεκριμένη περιπέτεια με την υγεία του.

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα

«Εγώ πέρασα τον κορωνοϊό τον Ιούνιο και άσχημα κιόλας. Ήμουν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, δεν μπήκα εντατική, αλλά χρειάστηκα οξυγόνο. Δεν αισθάνθηκα μοναξιά γιατί είχε το Euro.

Με τις μεταλλάξεις δεν φοβάμαι, γιατί όπως λένε το περνάμε ελαφριά. Προσπαθώ να προσέχω όσο πιο πολύ γίνεται για τη διασπορά και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Έχουμε συνέχεια πρόβλημα με τα γυρίσματα και κάνουμε συνέχεια παύσεις. Έχουμε πολλά κρούσματα και έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Για τον διαχωρισμό με τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους στα θέατρα δεν θέλω να παρεξηγηθώ.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι γιατί η επιστήμη αυτό λέει, αλλά το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από τους πολίτες προς το κράτος.»

Σοκάρει ο Ορέστης Τζιόβας: «Είχα αιμόπτυση! Μου είπε ο γιατρός πως αν καθυστερούσα...»

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Ορέστης Τζιόβας, μιλώντας για την δύσκολη περίοδο που πέρασε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το AstraZeneca. Σε συνέντευξή του στο Εγώ και στον Ανδρέα Θεοδώρου, σόκαρει με τα λόγια του.

Η εξομολόγηση του Ορέστη Τζιόβα για τον κορωνοϊό

Εσύ έχεις εμβολιαστεί;

Εμβολιάστηκα με το AstraZeneca και δεκαπέντε μέρες μετά νόσησα γιατί στις 50 μέρες αρχίζει να έχει ανοσία.

Νοσηλεύτηκες;

Ναι. Αν και είχα ήπια συμπτώματα, τη 6-7 ημέρα μου το γύρισε σε οξεία πνευμονία. Είχα αιμόπτυση, υψηλό πυρετό και πονούσε αρκετά το στήθος μου. Στα δύο πρώτα 24ωρα, όπως με είχε ενημερώσει ο ΕΟΔΥ, πήρα το ασθενοφόρο και πήγα εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Ορέστης Τζιόβας αιμόπτυση λόγω κορωνοϊού

Φοβήθηκες;

Λίγο. Εμπιστεύομαι, όμως, τους γιατρούς και με καθησύχασαν. Μου είπε ο γιατρός πως αν καθυστερούσα κι άλλο, μπορεί να έμπαινα εντατική. Δεν τα φοβάμαι τα νοσοκομεία γιατί πολύ παλιά είχα νοσηλευτεί ξανά. Είχα σπάσει αγγείο στη μύτη μου και 3-4 εβδομάδες ήμουν μέσα – έξω. Αν ξέρεις, ωστόσο, και εμπιστεύεσαι τους γιατρούς είναι μια ευκαιρία ξεκούρασης. Αυτό ένιωσα και τώρα.

Βέβαια, για την δύσκολη αυτή περίοδο που πέρασε, μίλησε και στον αέρα της εκπομπής Love It, αφήνοντας του όλους με το στόμα ανοιχτό.