«Λιγνάδης και Φιλιππίδης είναι σκουλήκια και μάλιστα άνανδρα»

«Τους αξίζουν τα χειρότερα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Λιγνάδης και Φιλιππίδης είναι σκουλήκια και μάλιστα άνανδρα»

Στον Βαγγέλη Καραλή παραχώρησε συνέντευξη ο Τζώνυ Θεοδωρίδης για την «Espresso». Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς είναι δύο πρόσωπα αμφιλεγόμενα τα οποία έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα στο ελληνικό κίνημα #metoo με τις καταγγελίες που βγήκαν στην επιφάνεια.

Οι δηλώσεις του Τζώνυ Θεοδωρίδη

Αλλάζοντας κλίμα, πως σχολιάζετε τις αποκαλύψεις στο θέατρο για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις; Πώς αντιδράσατε όταν ακούσατε ότι ο Λιγνάδης κι ο Φιλιππίδης κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα;

«Ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης για μένα προσωπικά είναι σκουλήκια και μάλιστα άνανδρα. Δεν γουστάρω να μιλάω καθόλου για "αποκόμματα εφημερίδων" όπως και αυτοί οι δύο αλλά για οποιονδήποτε κάνει χρήση βίας σε άλλους ανθρώπους.

Τους αξίζουν τα χειρότερα γιατί κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι πέρασε κάθε γυναίκα ή άντρας στα χέρια τους. Λυπάμαι μόνο γιατί όλοι μίλησαν τόσο αργά.»

«Ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης στη φυλακή πληρώνουν την αλαζονεία τους»

Στην εφημερίδα Real μίλησε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας πως και οι δύο πληρώνουν την αλαζονική στάση που κράτησαν.

Ο Ορέστης Τζιόβας είναι ένας από τους ηθοποιούς που έχουν ασχοληθεί αρκετά με το κίνημα Me Too και έχει μιλήσει πολλές φορές για τις δύο υποθέσεις, κυρίως για αυτή του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Και οι δυο προφυλακισμένοι δε πληρώνουν τόσο τα ίδια τους τα αδικήματα, όσο την αλαζονεία τους. Μιλάμε για δυο πολύ αλαζονικά άτομα. Στις διαπροσωπικές σχέσεις, συχνά οι άνθρωποι ξεπερνούν τα όρια. Το λέω για όλη την κοινωνία αυτό. Είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες. Τα όρια καμιά φορά είναι και δυσδιάκριτα, δεν είναι ακριβείας.

Πότε το φλερτ αρχίζει να γίνεται παρενόχληση; Και φυσικά δε προσπαθώ να καλύψω κανενός τα ατοπήματα. Το φλερτ εμπεριέχει το στοιχείο της διεκδίκησης. Διεκδικείς έναν άνθρωπο ερωτικά. Για εμένα προσωπικά, τα όρια δεν είναι δυσδιάκριτα. Μπορώ να αντιληφθώ πότε τα ξεπερνάω. Τα όρια αυτά καθαυτά, όμως, είναι υποκειμενικά.

Ορέστης Τζιόβας Φιλιππίδης Λιγνάδης

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έκαναν πράγματα, εγώ τα έχω ακούσει και από αλλού. Η γενική κατακραυγή και το συντονισμένο κίνημα εναντίον τους έχουν να κάνουν κυρίως με την αλαζονεία τους, η οποία τους οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά. Χρειάζεται ένα επίπεδο, μόρφωση και καλλιέργεια για να μπορείς να θέσεις όρια. Σε καμία περίπτωση δε τους υπερασπίζομαι» δήλωσε ο ηθοποιός.