Βιασμός Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό της 24χρονης η κοπέλα που κατήγγειλε πρώτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Το μήνυμα συμπαράστασης

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βιασμός Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό της 24χρονης η κοπέλα που κατήγγειλε πρώτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η κοπέλα που έκανε πρώτη την καταγγελία κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης στην 24χρονη που κατήγγειλε πως βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση της κοπέλας που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

«Όσον αφορά στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης θέλω αρχικά να δηλώσω την απεριόριστη συμπαράστασή μου προς την κοπέλα, καθώς μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνεται. Αρχικά γιατί έχω μια παρόμοια τραυματική εμπειρία, της οποίας ηθικός αυτουργός είναι ο κατηγορούμενος της δικής μου υπόθεσης, που όμως για αυτήν την περίπτωση δε μπορώ να κινηθώ νομικά.

Αλλά και γιατί οι δράστες φέρεται να είναι γνωστά πρόσωπα στους επιχειρηματικούς κύκλους, αντίστοιχα με τον άνθρωπο που με διέσυρε στο διαδίκτυο που ήταν δημόσιο πρόσωπο και αυτό ήταν κάτι που με φόβισε στο να μιλήσω αρχικά δημόσια για ό,τι μου συνέβη. Όμως η κοινωνία πλέον δεν έχει καμία ανοχή σε τέτοια θέματα, όποιος κι αν είναι ο θύτης, όσο γερές διασυνδέσεις κι αν έχει.

Πλέον στην εποχή των social media, μπορούμε να δούμε πόσο δύναμη έχουμε και πως τίποτα δε θα επιτρέπουμε να συγκαλύπτεται. Εύχομαι να βρει τη δύναμη να αντέξει ψυχικά σε όλο αυτό τον δικαστικό αγώνα που έχει μπροστά της και να σκέπτεται ότι αυτό το απαίσιο γεγονός που της συνέβη, μπορεί να σώσει άλλες κοπέλες που σιωπούν από ντροπή. Θέλω πολύ να επικοινωνήσει η κοπέλα μαζί μου για να πάρουμε η μία δύναμη από την άλλη. Σας ευχαριστώ που δεν αφήνετε τίποτα να συγκαλυφθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν ήταν ο πρώτος βιασμός θα έλεγα ότι δεν...»

Η υπόθεση βιασμούς μιας 24χρονης από την Θεσσαλονίκη έχει σοκάρει καθώς είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τα social media όπου έχει γίνει ο κακός "χαμός". Μάλιστα, αρκετά γνωστά πρόσωπα θέλησαν να μιλήσουν και να πάρουν θέση δημόσια, όπως ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη η οποία ασχολείται με διάφορα κοινωνικά θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η 24χρονη καταγγέλλουσα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου περιέγραψε όσα έγιναν το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

«Στις 04.00 το πρωί φεύγοντας όλες μαζί από το ξενοδοχείο διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω λόγω μέθης, δεν μπορούσα ούτε καν το αυτοκίνητο μου να εντοπίσω. Έτσι αποφάσισα να κλείσω ένα δωμάτιο και να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο.

Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο μου συνάντησα στον διάδρομο τρεις άνδρες που ήταν στο πάρτι. Αυτοί, επειδή ήμουν σε άσχημη κατάσταση, με κάλεσαν στο δωμάτιο τους, λέγοντας ότι είναι καλύτερο. Από τότε δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα το πρωί λίγο πριν τις 11.00 και βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα.

Είχε πεταμένα ανδρικά ρούχα και μια βαλίτσα ενώ πάνω στο τραπέζι είδα ένα χάπι ανδρικής διέγερσης. Το φόρεμα μου ήταν σηκωμένο και δεν φορούσα εσώρουχο. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έκανα την καταγγελία.

Αν ήταν ο πρώτος βιασμός θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κύκλωμα που τροφοδοτεί τέτοια θέματα, αλλά μόνα τους γίνονται; Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα στέλνουν στο στόμα του λύκου και οδηγούνται στο λάθος σε μια προσπάθεια για διασκέδαση».