Αλέκος Φασιανός: Συντετριμμένη η σύζυγός του μετά τον θάνατό του - «Δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα»

«Ελπίζω μέσα από το έργο του να διδαχθούν και να γίνει ο κόσμος καλύτερος»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αλέκος Φασιανός: Συντετριμμένη η σύζυγός του μετά τον θάνατό του - «Δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα»

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος, Αλέκος Φασιανός, με την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα να έχουν βυθιστεί σε βαρύ πένθος, με πρώτη πρώτη την σύζυγό του, Μαρίζα.

Η ίδια μίλησε το πρωί της Δευτέρας (17/1) στην κάμερα της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Ρεγγίνα Σαβούρδου και δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της.

Οι δηλώσεις της συζύγου του Φασιανού μετά τον θάνατό του

«Δεν θα μιλήσω για τα τετριμμένα, δεν θα μιλήσω για την απώλεια. Θα μιλήσω για όσα πρέσβευε ο Αλέκος Φασιανός. Αγαπούσε τη ζωή και τον άνθρωπο, το χιούμορ. Μεταλαμπάδευσε στις νέες γενιές όσα γνώριζε. Σεβόταν τους ανθρώπους και τον απλό εργαζόμενο. Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, ο Αλέκος θα μείνει αιώνιος. Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα.

Ήταν μια μοναδική προσωπικότητα και μεγάλη κληρονομιά. Ελπίζω μέσα από το έργο του να διδαχθούν και να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Αυτό ήθελε και ο Αλέκος, να επικοινωνήσει τα έργα του. Ήταν αισιόδοξος, ήθελε πάντα να δίνει τη χαρά» ανέφερε η σύζυγος του Αλέκου Φασιανού.

Το "αντίο" του Αλιάγα στον Φασιανό

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Αλέκος Φασιανός, ο οποίος μεταξύ άλλων υπήρξε ένας από τους Έλληνες ζωγράφους που ξεχώρισε λόγω του ταλέντου του.

Έτσι, όπως είναι λογικό ο καλλιτεχνικός χώρος είναι σύσσωμος καθώς θρηνεί τον χαμό του μεγάλου εικαστικού. Ανάμεσα στα άτομα που θέλησαν να πουν το δικό τους "αντίο" ήταν και ο Νίκος Αλιάγας όπου δημοσίευσε μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

«Ο τελευταίος δεξιοτέχνης της ελληνικής ζωγραφικής έφυγε από τη ζωή αυτή την Κυριακή σε ηλικία 87 ετών. Ήταν ένας τεράστιος καλλιτέχνης, το αριστούργημά του πέρασε στο χρόνο χωρίς να σβήσει ποτέ. Μακριά από μόδες και τάσεις, η ζωγραφική του Φασιανού είχε πάντα τον δικό της χωροχρόνο εμπνευσμένο από την παιδική ηλικία, τη μυθολογία, τη βυζαντινή τέχνη και τις λαϊκές παραδόσεις.

Ο Αλέκος ήταν ένα ευχάριστο πλάσμα, ένας ελεύθερος και γενναιόδωρος άνθρωπος, μας άρεσε να μιλάμε για το Μεσολόγγι και τις κοινές μας ρίζες, το Παρίσι όπου ο ζωγράφος έζησε σχεδόν σαράντα χρόνια… Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο σπίτι του πριν από δύο χρόνια, πήγαμε να τον δούμε μαζί με έναν φίλο ένα ηλιόλουστο πρωινό του Φεβρουαρίου. Ήταν κουρασμένος φυσικά αλλά στα μάτια του είδα φτερά, ήλιους, μυρωδιές από μπισκότα κανέλας και παιδικά γέλια στο ποδήλατο.

Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου, τις προσευχές και τα συλλυπητήρια μου στη Μαρίζα Φασιανού και τα παιδιά. Καλό ταξίδι αγαπημένε Αλέκο, αιωνία η μνήμη σου. Ένα φιλαράκι από το Παρίσι σε σκέφτεται απόψε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη».