Α. Λύτρας: Οι νέες δηλώσεις του για την Τούνη και τον Παναγιωτόπουλο - «Αν βρεθεί υλικό...»

Όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος για τις υποθέσεις

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Α. Λύτρας: Οι νέες δηλώσεις του για την Τούνη και τον Παναγιωτόπουλο - «Αν βρεθεί υλικό...»

Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα στο Πρωινό, ο δικηγόρος της Ιωάννα Τούνη μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, για την υπόθεση που αφορά το ροζ βίντεο της Influencer, ενώ αναφέρθηκε και στον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και στήριξε, όπως άλλωστε ορίζει και το επάγγελμά του, την πελάτισσά του, η οποία δέχθηκε μεταξύ άλλων μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Η Ιωάννα είναι ένα κορίτσι που έχει βιώσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την ανάρτηση ενός βίντεο από κάποιον που πλέον τον έχει κατονομάει και θα περιμένουμε τις πλέον τις κινήσεις της δικαιοσύνης. Δεν είναι λάθος όταν γνωρίζει τι έχει συμβεί να αναφέρει τα ονόματα που εμπλέκονται. Θα κάνει μια συμπληρωματική κατάθεση για να αναφέρει τα στοιχεία του ανθρώπου που κατά τη γνώμη της είναι αυτός που διέρρευσε το υλικό και σύμφωνα με τα λεγόμενά της, της το είχε παραδεχτεί ότι είχε το βίντεο αλλά το έσβησε. Δεν γνώριζε για τη βιντεοσκόπηση, ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Αποστολος Λύτρας και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να δούμε ποια θα είναι τα στοιχεία που θα υπάρξουν μετά την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του. Τι έχει διαγράψει και τι έχει αναρτήσει. Ενδεχομένως, αν βρεθεί υλικό που αφορά σε άλλα αδικήματα, να ασκηνθεί νέα ποινική δίωξη. Διαφορετικά οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν νομιμοποιούνται να κάνουν αγωγή στον συνεργάτη τους γιατί δεν είναι θύματα. Οι συντελεστές της εκπομπής δεν έχουν ευθύνη, την ευθύνη την έχει εκείνος. Η πελάτης μου έχει επηρεαστεί από την πράξη του Παναγιωτόπουλου»

Οι δηλώσεις των δικηγόρων και το ξέσπασμα του Δημήτρη Αλεξάνδρου για την σύντροφό του

Θέμα συζήτησης έγινε το πρωί της Δευτέρας (17/1) στην εκπομπή Super Κατερίνα η καταγγελία της Ιωάννας Τούνη για το πρόσωπο που διέρρευσε το βίντεό της. Στην εκπομπή του ALPHA μίλησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία που κατήγγειλε η Influencer, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρθηκε στη θέση του εντολέα του που έκανε μήνυση στην Ιωάννα Τούνη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξόργισε τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να μην του απαντήσει.

«Μιλάμε για μια γυναίκα που ήταν ημιλυπόθημη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του εν λόγω κυρίου. Είμαι ο Δημλητρης Αλεξάνδρου και πιστέψτε με γνωρίζω πολύ καλά την υπόθεση. Δε το λέω επειδή είναι κοπέλα μου», είπε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

«Να είστε αντικειμενικός. Λειτουργείτε υποκειμενικά. Δεν είμαι κατηγορούμενος κύριε Αλεξάνδρου. Εγώ βγήκα στην εκπομπή σας επειδή δεσμευτήκατε ότι θα έχουμε ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Όταν μπαίνουν προσωπικά… Η θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν συμμετείχε στην παραγωγή του βίντεο ενεργά, δεν έδωσε εντολή, δεν ζήτησε από κανέναν να ανέβει το βίντεο. Είναι και αυτός παθών από αυτή την ιστορία.

Μήνυσε από την πρώτη στιγμή και πριν από την κυρία Τούνη το πρόσωπο που τράβηξε το βίντεο και το ανέβασε. Το πρώτο ερωτηματικό είναι για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η στιγμή για να πει η κυρία Τούνη το όνομά του», απάντησε ο δικηγόρος.

«Θέλω να πω ότι πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη. Δεν το λέω επειδή είναι κοπέλα μου. Ξαφνικά τα πόδια χτυπάνε το κεφάλι. Ακούω έναν άνθρωπο που δεν έχει δει καν το βίντεο να λέει ότι ο εντολέας του είναι και θιγμένος. Ένας άνθρωπος που βλέπει να τραβάνε βίντεο μία κοπέλα που δεν το γνωρίζει... Και δεν το λέω μόνο για την κοπέλα μου. Δηλαδή στην υπόθεση της 24χρονης;», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.