«Δεν πιστεύω ότι ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης έχουν υποπέσει σε αυτά τα αδικήματα»

«Κάποια πράγματα πιστεύω έχουν τραβηχτεί»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δεν πιστεύω ότι ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης έχουν υποπέσει σε αυτά τα αδικήματα»

Δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό έκανε το πρωί της Παρασκευής (21/1) η Βίκυ Πρωτογεράκη η οποία για ακόμα μία φορά αμφισβήτησε την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ χαρακτήρισε τραβηγμένες κάποιες καταγγελίες.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως η ίδια η Βίκυ Πρωτογεράκη έχει αποκαλύψει πως έχει πέσει θύμα παρενόχλησης από σκηνοθέτη (δείτε εδώ την εξομολόγησή της).

Οι δηλώσεις της Βίκυς Πρωτεγράκη για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Το νόημα της φυλακής είναι ο σωφρονισμός, όχι να σε φτύνουν όλοι και να σε θέλουν κάτω. Αυτό δεν είναι σωφρονισμός. Σε κάποιους κακοφάνηκε που ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε παράσταση μέσα στη φυλακή, πολύ καλά έκανε. Για να σωφρονιστούν δεν έχουν μπει αυτοί οι άνθρωποι εκεί; Η δύναμη της Τέχνης δεν είναι για να σε κάνει να επανενταχτείς και να φύγεις από αυτό το σκοτάδι;

Εγώ γνώριζα τον Πέτρο από μικρό παιδί. Δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Επειδή έχω κάνει και παρέα μαζί του ήξερα πόσο χιούμορ είχε. Δεν τον έχω ικανό να κάνει κάτι τέτοιο τώρα όμως η κάθε κοπέλα μπορεί όντως να φοβήθηκε.

Κάθε άνθρωπος το εισπράττει διαφορετικά και μπορεί να θεωρήσει ότι όντως κινδυνεύει. Το θέμα είναι αν έγινε ή όχι η πράξη. Κάποια πράγματα πιστεύω έχουν τραβηχτεί. Η αλήθεια μπορεί να είναι κάπου ενδιάμεσα. Επειδή τον ξέρω σαν άνθρωπο και είναι παρορμητικός έχω να πω ότι δεν είναι ο κλασικός επιχειρηματίας που βιάζει κατ’ εξακολούθηση» είπε η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε: «Ήταν φωτεινό άτομο. Αυτή τη πλευρά του δε τη γνώριζα εγώ και δεν την είχε δείξει ποτέ σε εμάς. Βεβαίως θα τον υπερασπιζόμουν αν μου το ζητούσε και θα το έκανα λόγω του πατέρα του που τον είχα δάσκαλο και τον θεωρούσα πνευματικό μου πατέρα αλλά και λόγω του ιδίου. Μέσα μου συνειδησιακά δε μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υποπέσει στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Δεν έχω διαβάσει όμως τις δικογραφίες και δεν ξέρω».

Για το αν θα υπερασπιζόταν τα θύματα στο δικαστήριο, είπε: «Εξαρτάται. Αν έβρισκα ότι αυτές οι κατηγορίες βασίζονταν κάπου θα υπερασπιζόμουν τα θύματα. Αν ήταν όμως κάτι που θα πηγαίναμε στο δικαστήριο και θα γινόμασταν ρεζίλι θα το σκεφτόμουν».

«Βεβαίως και θα υπερασπιζόμουν τον Φιλιππίδη στο δικαστήριο»

Στην κάμερα της εκπομπής «Love it» και την Κατερίνα Νινιού μίλησε η Βίκυ Πρωτογεράκη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα metoo και τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος πρόκειται να ξανά εμφανιστεί στην τηλεόραση.

«Σε αυτή τη φάση δεν θέλω να είμαι ούτε δικηγόρος ούτε ηθοποιός, θα ήθελα να γράφω. Αρκετοί μού ζήτησαν τις υπηρεσίες μου ως δικηγόρος επειδή ήμουν ηθοποιός και ήμουν γνωστός. Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση τόσο εντός όσο και εκτός θεάτρου, αλλά το αντιμετώπισα.

Δεν έπεσα από τα σύννεφα με τις καταγγελίες, αλλά αυτούς που είναι στη φυλακή δεν τους είχα ικανούς για κάτι τέτοιο. Τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν θα τον φοβόμουν ποτέ. Βεβαίως και θα υπερασπιζόμουν τον Φιλιππίδη στο δικαστήριο.

Δεν είμαι κατά των κοριτσιών που έκαναν τις καταγγελίες. Εγώ δεν είχα κοπέλες που να έρθουν να μου πουν κάτι τέτοιο πράγμα, αλλά έβλεπα γενικώς ότι κάποιες κοπέλες χρησιμοποιούσαν αυτόν τον τρόπο για να κάνουν πράγματα στο θέατρο», κατέληξε η ηθοποιός.