Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

«Ήταν έντονος...» - Η αποκάλυψη της Μυρτώς Αλικάκη για τον Φιλιππίδη

«Μπορούσα να φανταστώ ότι θα μιλήσει άσχημα»

«Ήταν έντονος...» - Η αποκάλυψη της Μυρτώς Αλικάκη για τον Φιλιππίδη
News 22.01.2022 13:25
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Καλεσμένη στην εκπομπή After Dark βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/1) η Μυρτώ Αλικάκη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και για το ξέσπασμα του κινήματος MeToo με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Οι δηλώσεις της Μυρτώς Αλικάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Δεν είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που βγήκαν στη φόρα, απλά είναι σοβαρές. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδειχθούν, για αυτό το πιο σημαντικό είναι οι κακοποιητές να καταλάβουν ότι δεν θα τους επιτραπεί καμία παρενοχλητική συμπεριφορά… Κάποια πράγματα τα ξέρεις, αλλά δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Κάποια πράγματα δεν μπορούσες να τα φανταστείς.

Είχαμε δουλέψει μαζί ένα καλοκαίρι και έναν χειμώνα. Ήταν ένας έντονος άνθρωπος. Εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα μαζί του. Αλλά ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να χάσει τη ψυχραιμία του. Μπορούσα να φανταστώ ότι θα μιλήσει άσχημα αλλά κάποια άλλα πράγματα δεν μπορείς να τα φανταστείς…», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Δεν επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» παραχώρησε η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo το οποίο δεν συγκλόνισε μόνο τον χώρο του θεάτρου αλλά και του αθλητισμού.

Επιπλέον ανακάλυψε κατά πόσο γνώριζαν οι ηθοποιοί όσα είχαν συμβεί όταν δεν έβλεπε κανείς. Μάλιστα, πριν από καιρό είχε αποκαλύψει εάν πάσχει από νευρική ανορεξία καθώς αναφέρθηκε στο γεγονός πως κάποιοι δημοσιογράφοι, διαστρεβλώνουν ουσιαστικά την πραγματικότητα.

Για το ελληνικό #MeToo έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

Υπάρχει το παγκόσμιο κίνημα #MeToo κατά της κακοποίησης , της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης. Όχι, δεν έπεσα από τα σύννεφα για πολλά από αυτά που άκουσα. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν κάποια περιστατικά, τα οποία νομίζω ότι ξεπερνούν το κοινώς εννοούμενο #MeToo και άπτονται της εγκληματικότητας. Δηλαδή, για περιστατικά που αποκαλύφθηκαν διπλές ζωές, εκεί ναι, έπεσα από τα σύννεφα.

Σε παλιότερη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι είχατε επιλέξει κατά καιρούς να μην συνεργαστείτε με συγκεκριμένα άτομα, γιατί δεν θέλατε να αρρωστήσετε.

Δεν νομίζω ότι επιτρέπω με τον τρόπο μου σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί άσχημα και τώρα πια μπορώ να αντιμετωπίσω οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να είσαι παρών σε παρεμβατικές συμπεριφορές που συμβαίνουν σε κάποιον άλλον. Αυτό είναι εξίσου οδυνηρό και μου έχει συμβεί.

Αυτό το “ξεκαθάρισμα” ανθρώπων σας έκανε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο ορισμένους συναδέλφους σας;

Σίγουρα. Ωστόσο, ποιοι άνθρωποι συμπεριφέρονται άσχημα είναι γνωστό μεταξύ μας. Πάντα τους ξέραμε μεταξύ μας. Ποιοι είναι εντάξει ξέρουμε, ποιοι είναι κακοπληρωτές ξέρουμε, ποιοι καλοπληρωτές, όλα τα ξέρουμε. Είναι πολύ μικρός τόπος η Ελλάδα και όλα αυτά είναι γνωστά. Οπότε κάθε φορά που πας κάπου, ξέρεις πού πας.

Τώρα ποια θα είναι η προσωπική σχέση είναι άλλο θέμα. Μπορεί με έναν δύσκολο ή δυσάρεστο άνθρωπο εσύ να τα πας μια χαρά ή το αντίθετο. Όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα, όμως εκτιμώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που δεν πετάνε στα μούτρα κανενός το άγχος και την αγωνία τους, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους και των πράξεών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω και εγώ σε αυτούς.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η Μυρτώ Αλικάκη στο νέο τεύχος του You

Μυρτώ Αλικάκη: «Με τον Πέτρο Λαγούτη έχουμε ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια το “πολιτισμένοι”»

Share