«Όταν νοσούσα και έκανα τις χημειοθεραπείες...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Λένας Μαντά

Η αναφορά στην σοβαρή περιπέτεια υγείας της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Όταν νοσούσα και έκανα τις χημειοθεραπείες...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Λένας Μαντά

Στην εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» βρέθηκε καλεσμένη το πρωί του Σαββάτου (22/1) η Λένα Μαντά. Η γνωστή συγγραφέας μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο που αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της.

Η εξομολόγηση της Μαντά για την περιπέτεια υγείας της

«Το κομμάτι της υγείας μου δεν με επηρέασε ποτέ στον τρόπο γραφής μου. Ποτέ δεν με σταμάτησε, ποτέ δεν υπήρχε φρένο παρά το αντίθετο. Στην εποχή δηλαδή που νοσούσα και έκανα τις χημειοθεραπείες, παράλληλα έγραφα τα «Πέντε κλειδιά». Ίσα ίσα το γράψιμο ήταν διέξοδος για να φύγω από κάτι που πονούσε.

Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ. Αργότερα, όταν αρρώστησε ο σύζυγος μου πολύ σοβαρά με την καρδιά του, εγώ έγραφα το «Ταξίδι στη Βενετία» και επίσης ήταν το διάλειμμα της ψυχής μου», ανέφερε η Λένα Μάντα, η οποία πρόσφατα αναφέρθηκε και στον πατέρα της.

«Κουράστηκα να ασχολούμαι με ανθρώπους που παίρνουν ένα πληκτρολόγιο και όποιον πάρει ο χάρος»

Η Λένα Μαντά μίλησε στην κάμερα του Happy Day και την Τίνα Μεσσαροπούλου και μέσα σε όλα προχώρησε και σε ένα έντονο ξέσπασμα.

Η ίδια αναφέρθηκε τόσο στην περίοδο της καραντίνας και τα “ημερολόγια” που έγραψε όσο και για τους τοξικούς ανθρώπους.

Η Λένα Μαντά είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν δύσκολα το 2020. Δεν θα κλείσω τα 57 φέτος, αλλά ξανά τα 56. Όλα μας έτυχαν το 2020, ο γιος μου χώρισε, κόρη μου τράκαρε. Μετακόμισα σε μικρότερο σπίτι γιατί δεν ήξερα τι να κάνω το “μεγαθήριο” και ξαφνικά άρχισαν να μαζεύονται τα παιδιά. Φοβάμαι πολύ τον κορωνοϊό. Πέρασα δύσκολα λόγω του φόβου μου για τον Γιώργο που έχει ΧΑΠ. Ο ρυθμός της ζωής μου με τον κορωνοϊό δεν ανατράπηκε ιδιαίτερα γιατί είμαι σπιτόγατα. Το σούπερ μάρκετ είναι η εβδομαδιαία μου έξοδος, φτιάχνω μαλλί και βάφομαι για να πάω», είπε αρχικά η Λένα Μαντά.

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή έπεσε ένα “σεντόνι” και δεν μπορούσα να γράψω τίποτα. Τα “ημερολόγια της καραντίνας” βγήκαν αυθόρμητα. Μου έγραψαν “πήγαινε σε μια ογκολογική κλινική να δεις τι γίνεται” όταν γκρίνιαξα για κάτι. Εγώ όμως έχω κάνει τη θητεία μου στις χημειοθεραπείες. Κουράστηκα να ασχολούμαι με ανθρώπους που παίρνουν ένα πληκτρολόγιο, το κάνουν γιαταγάνι και όποιον πάρει ο χάρος. Πέρασα ένα διάστημα που ένιωθα άδεια. Χρωστάω στη μητέρα μου αυτό που έγινα» κατέληξε η Λένα Μαντά, η οποία χαρακτήρισε τον Ανδρέας Γεωργίου «αχάριστο».

Εκτός εαυτού η Λένα Μαντά