Κακοκαιρία "Ελπίδα": Ξέσπασε η Έλενα Ασημακοπούλου - Τι συνέβη;

Εγκλωβισμένη στο σπίτι της στα βόρεια προάστια

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κακοκαιρία

Τα τελευταία 24ωρα είναι αρκετά δύσκολα για τους περισσότερους πολίτες στην Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας "Ελπίδα" καθώς τα προβλήματα που έχει αφήσει πίσω της είναι χιλιάδες αφού αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι και με διακοπές ρεύματος στα σπίτια τους.

Ανάμεσά τους και η Έλενα Ασημακοπούλου η οποία θέλησε να κάνει μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram το πρωί της Τετάρτης 26/01, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει την κατάσταση που επικρατεί έξω από σπίτι της, με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα.

Οι αναρτήσεις της Έλενας Ασημακοπούλου

«3η μέρα και δεν έχει περάσει κανείς να ανοίξει τον δρόμο. Περιμένουμε να τα λιώσει ο ήλιος.. και αν αργήσει πολύ θα φάει πρόστιμο. Έλα παιδιά ο κρατικός μηχανισμός ήταν έτοιμος. Υπήρχε σχέδιο σας λέω…».

Ανάρτηση Έλενας Ασημακοπούλου

Έλενα Ασημακοπούλου για κακοκαιρία 'Ελπίδα'

Κακοκαιρία Ελπίς: Ανακοινώθηκε η απόφαση για τα σχολεία για αύριο 27/1

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27/1 όλα τα σχολεία στην Αττική και τις άλλες πληγείσες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίς για αυτό και θα λειτουργήσουν ξανά με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το σενάριο στο οποίο προσανατολίζονται Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και να μη κινδυνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τις μετακινήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική -και πιθανότατα και σε άλλες Περιφέρειες- δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Η απόφαση για την τηλεκπαιδευση -που προϋποθέτει ότι δεν θα κηρυχθεί νέα αργία για το δημόσιο αύριο- αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Περιφέρεια Αττικής: Κλειστά σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και την Πέμπτη. Την είδηση, σε ό,τι αφορά την Αττική, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, η Περιφέρεια Αττικής την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για τις αποζημιώσεις.

«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί» τονίζεται στην ανακοίνωση.