Γιώργος Λιάγκας για Λιγνάδη - Φιλιππίδη: «Όλοι έχουν να πουν μία αρνητική ιστορία! Αφού τις ήξεραν, γιατί δεν έβγαιναν να τις πουν;»

«Ξαφνικά ανοίγουν όλοι και τους βρίζουν»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Λιάγκας για Λιγνάδη - Φιλιππίδη: «Όλοι έχουν να πουν μία αρνητική ιστορία! Αφού τις ήξεραν, γιατί δεν έβγαιναν να τις πουν;»

Στο βίντεο της Σοφίας Μουτίδου αναφορικά με την «ανθρωποφαγία» και το ντόρο που έχει δημιουργηθεί για τους influencers (διαβάστε εδώ την ανάρτηση «καρφί» του Αλέξανδρου Κοψιάλη) και το κίνημα #metoo θέλησε να σχολιάσει ο Γιώργος Λιάγκας, κατά την διάρκεια της σημερινής (27/1) του εκπομπής.

Το σχόλιο του Λιάγκα για την Μουτίδου και το metoo

«Επειδή καλούσαμε και όλους όσοι έχουν εμπλακεί, δεν γνωρίζαμε όταν τους καλούσαμε. Και για να σας προβοκάρω, θεωρώ λάθος για τον Φιλιππίδη, τον Κιμούλη, τον Λιγνάδη -δεν συγχέω τις περιπτώσεις-, που όλοι έχουν να πουν και μία αρνητική ιστορία γι’ αυτούς για να συμμετάσχουν στο #metoo. Αφού τις ήξεραν όλοι, γιατί δεν έβγαιναν τότε να τις πουν; Ή στο τέλος τέλος γιατί δεν σιωπούσαν; Και ξαφνικά ανοίγουν όλοι και τους βρίζουν; Ακόμα και κάποιοι που δεν τους ήξεραν; Κι αυτό εμένα μου κάνει αλγεινή εντύπωση», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Ο Τάσος Τεργιάκης τότε συμπλήρωσε: «Είναι σαν ένας φαύλος κύκλος. Είναι σαν να λένε πως όλοι εσείς που τους καλούσατε στην εκπομπή, βγάζατε φωτογραφία μαζί τους. Και που να ξέρουμε εμείς δηλαδή, τι κάνει ο καθένας. Κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν ή να κατεβάσουν φωτογραφίες, με κάποιον από τους εμπλεκόμενους. Μεμπτό είναι κι αυτό; Σε αυτόν τον χώρο, όλοι φωτογραφιζόμαστε».

«Εγώ πάντως μία φωτογραφία με τον Φιλιππίδη δεν την έχω κατεβάσει. Ήταν πριν πέντε χρόνια. Δεν την κατέβασα, πήγα και τον είδα σε μία πρεμιέρα. Αν κατεβάσω τη φωτογραφία δηλαδή δεν πήγα να τον δω;» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

Έξαλλος ο Λιάγκας με τις δηλώσεις της Μπάρμπα για τον Φιλιππίδη

Μέσα από την εκπομπή «Πρωινό» προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21/01 ένα απόσπασμα από τα όσα δήλωσε η Βάνα Μπάρμπα στην εκπομπή «Ανοιχτά» όπου βρέθηκε καλεσμένη μιας και αναφέρθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος εξακολουθεί να απασχολεί ιδιαίτερα με αφορμή το ελληνικό κίνημα #metoo.

Από την άλλη ο Γιώργος Λιάγκας μετά από τις "αιχμηρές" δηλώσεις για την Ιωάννα Μαλέσκου πήρε ξανά θέση καθώς διαφώνησε με τα όσα άκουσε από την Βάνα Μπάρμπά.

«Δεν θα είμαι εγώ και εσύ γιατί αν κάποιος δεν έχει κάνει παραβατική πράξη γιατί να πάει στη φυλακή; Δεν λέω για τον Πέτρο αλλά για τον οποιονδήποτε! Δεν καταλαβαίνω… αν έχω λερωμένη τη φωλιά μου θα φοβάμαι να μην μπω φυλακή , αν δεν την έχω γιατί να φοβάμαι ότι θα πάω φυλακή και θα με τηλεκρίνουνε;

Χωρίς να είμαι υπέρμαχος των τηλεδικαστηρίων και όλα αυτά…Δεν προκύπτει ότι έχει πάει στις φυλακές η Βάνα και θα ξαναπάει… Η θέση της είναι σε μία λεπτή γραμμή, από τη μία λέει περιμένω τη δικαιοσύνη να αποφασίσει, αλλά από την άλλη είναι σα να προδικάζει λέγοντας ότι θεωρώ ότι είναι ένας εφιάλτης και ότι θα αθωωθεί ο Πέτρος…

Μακάρι να είναι ψέματα όλο αυτό. Τι να πω κι εγώ δεν ξέρω! Θα μείνω σε αυτό που είπε ο Μοθωναίος «όταν ένας κολλητός μου μπει στη φυλακή και κάνει ένα έγκλημα θα πάω κι εγώ να τον δω αλλά στο πλαίσιο του metoo να μην τύχω μιας κοινωνικής κατακραυγείς.»