Γιάννης Μπέζος: «Δεν μπορείς να ακουμπάς τις ελπίδες σου σε μια σειρά που...»

Πως σχολιάζει την επιστροφή των Απαράδεκτων στην τηλεόραση;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος: «Δεν μπορείς να ακουμπάς τις ελπίδες σου σε μια σειρά που...»

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την επιστροφή των Απαράδεκτων στην τηλεόραση με αφορμή την συμμετοχή του Πέτρου Φιλιππίδη στην σειρά, ο Γιάννης Μπέζος έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Real Life και μεταξύ άλλων σχολίασε αυτή την τηλεοπτική επιστροφή.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου για τους Απαράδεκτους

Πώς σχολιάζετε την επιστροφή των Απαράδεκτων;

Είναι μια σειρά 30 ετών, η οποία επαναλαμβάνεται. Αυτά είναι ωραία να είναι στην μνήμη, στην καρδιά μας, μέχρι εκεί. Δεν μπορούν να υποκαθιστούν το παρόν. Είναι λάθος.

Ο τρόπος που οι Απαράδεκτοι πραγματεύονταν συγκεκριμένα θέματα εξακολουθεί να είναι πρωτοποριακός ακόμα και για τη σημερινή εποχή.

Μα δεν είναι πρωτοποριακή η εποχή μας. Δεν έχει δημιουργήσει κάτι νέο, είναι αναμασήματα. Θέλει ρίσκο. Οι Απαράδεκτοι είχαν βγει σε μια εποχή που τα κανάλια ήταν δύο. Τώρα υπάρχει άλλος ανταγωνισμός αλλά αντί να ανεβάζει τον πήχη τον κατεβάζει. Δεν μπορείς να ακουμπάς τις ελπίδες σου σε μια σειρά που έγινε πριν από 30 χρόνια. Αυτή είναι η άποψη η δική μου. Θέλει ανανέωση των προσώπων, των ηθοποιών, των θεμάτων. Από τεχνολογία σκίζουμε, θάρρος δεν έχουμε και είναι και η ελληνική κοινωνία συντηρητική. Επίσης τώρα με το διαδίκτυο βγαίνει ο καθένας και λέει ότι βλακεία του κατέβει στο κεφάλι και την παίρνουν τοις μετρητοίς ενώ παλιά όταν τα ακούγαμε γελούσαμε. Έχουν όλοι άποψη χωρίς να έχουν γνώση. Είναι μια φυλή αυτή που γράφει τα σχόλια και αυτή η φυλή το έχει τρόπο ζωής. Θέλει χρόνο για να τα ξεπεράσει η κοινωνία και επειδή είμαστε συντηρητικοί, θέλει διπλάσιο χρόνο.

Οι δηλώσεις του ηθοποιού για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο

Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «DOT» το μεσημέρι της Κυριακής 16/01 όπου μεταξύ άλλων μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο και τους προφυλακισμένους συναδέλφους του.

«Υπάρχει μια γενικότερη συμπεριφορά που εμένα δεν μου αρέσει. Πιστεύω ότι αν θες να είσαι σοβαρός άνθρωπος και καλλιτέχνης, πάνω απ’ όλα, πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός με τους υφισταμένους και όχι με τους προϊσταμένους.

Δηλαδή στον τρόπο που μιλάς στον νέο ηθοποιό, τον τεχνικό στην τηλεόραση, στον άνθρωπο που σε ντύνει. Εάν σου δώσουν την εξουσία μετράει πολύ ο τρόπος με τον οποίο θα την διαχειριστείς και υπάρχουν προβλήματα πάρα πολλά. Σε αυτό μπορεί να πέσουμε όλοι μέσα σε αυτή την παγίδα και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου καθόλου.

Προφανώς και γω μπορεί να έχω καταχραστεί τη θέση μου και να έχω κάνει ακρότητες. Απλώς δεν με χαρακτήρισαν αυτά. Είναι επικίνδυνο, όμως, να σου συμβεί. Πρέπει να είμαστε λοιπόν πάρα, πάρα πολύ προσεκτικοί.

Όταν με κάποιους ανθρώπους έχεις συνεργαστεί επί σειρά ετών, πάντα σοκάρεσαι και αισθάνεσαι αμήχανα. Εγώ σήμερα αισθάνομαι πολύ αμήχανα και άσχημα με όσα έχουν συμβεί, φυσικό είναι. Δεν χρειάζεται αυτό ιδιαίτερη ανάλυση. Χαλάμε τον κόσμο για την πολιτική ορθότητα αλλά δεν δίνουμε σημασία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις πολλές φορές.

Στο πως συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας ή στον περίγυρο μας, την παρέα μας, τον σύντροφο μας, τον συνομιλητή μας. Αυτά δηλαδή που δημιουργούν ένα κλίμα στην καθημερινότητα. Δεν εξετάζουμε πως ζει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα του, πως συμπεριφέρεται και πως πολιτεύεται, αλλά πιανόμαστε από έναν τίτλο.

Από ένα συγκεκριμένο πράγμα, της λογικής «είπε ο τάδε αυτό» και αρχίζει μια τρομερή συζήτηση γύρω από κάτι που είναι άνευ νοήματος. Δηλαδή είναι ανόητο. Επειδή αυτά φοβάμαι πως είναι λίγο στη μόδα και η μόδα πεθαίνει νωρίς, πιστεύω ότι θα γλιτώσουμε άπαξ δια παντός και θα μείνει ο καρπός. Δηλαδή ουσιαστικά να σεβόμαστε και όχι επειδή μας το επιβάλλει κάποιος».