«Κινδύνεψα τουλάχιστον τρεις φορές» - Η εξομολόγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου για τον εθισμό με τις ουσίες

«Έπιασα πάτο! Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος είναι να χάσει την αυτοεκτίμησή του»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Κινδύνεψα τουλάχιστον τρεις φορές» - Η εξομολόγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου για τον εθισμό με τις ουσίες

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωϊνιάτικα» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 1/2 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο γνωστός σεφ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο MasterChef αλλά και στον εθισμό του με τις ουσίες τονίζοντας πως ήταν δύσκολο για τους γονείς του να διαχειριστούν όλο αυτό που έζησε.

Η εξομολόγηση του Σκαρμούτσου για τον εθισμό με τις ουσίες

«Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς ότι τα παιδιά σου είναι χρήστες ουσιών. Είδα τι τραβήξαν οι δικοί μου γονείς από εμένα και είδα ότι κάποια στιγμή σήκωσαν τα χέρια ψηλά γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να με βοηθήσουν. Γιατί όταν είσαι μέσα στη φάση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να σε βοηθήσουν, ειδικά οι δικοί σου άνθρωποι.

Μπορεί να δεχτείς βοήθεια από έξω, από άλλους ανθρώπους, αλλά από την οικογένειά σου δύσκολα δέχεσαι βοήθεια. Ευτυχώς με τους γιους μου δεν έχω τέτοιο θέμα. Ο μεγάλος μου γιος, ο Δημήτρης το ήξερε από την αρχή. Δεν είμαι άνθρωπος που κράταγα πράγματα μέσα μου γιατί φοβόμουν τι θα πει ο κόσμος. Πιστεύω ότι αν λες τα προβλήματά σου λύνονται πιο εύκολα.

Εγώ μεγάλωσα στην Ελλάδα την δεκαετία του 70 και του 80 και τότε η οικογένεια ήταν πολύ πιο σκληρή, πολύ λιγότερη αγάπη που έδινε η οικογένεια ενώ τώρα δίνουμε πάρα πολύ αγάπη και είναι πολύ καλό, οπότε η έννοια της οικογένειας τότε ήταν και λίγο δαιμονοποιημένη. Υπήρχαν κάποιες καλές οικογενειακές στιγμές αλλά δεν περνάγαμε καλά οικογενειακά. Έπιασα πάτο. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει ένας άνθρωπος είναι να χάσει την αυτοεκτίμησή του. Κινδύνεψα τουλάχιστον τρεις φορές. Δεν με φόβισε αυτό όμως, με φόβιζε όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη και με αναγνώριζα. Έφτασα σε ένα σημείο που είπα αρκετά και πήγα για αποτοξίνωση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις μόνος σου», κατέληξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

«Μέχρι τα 28 ήταν άστατη η ζωή μου!»

Στη Ζωή Κρονάκη και την εκπομπή της ΕΡΤ2, «Μαμα-δες» μίλησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, το απόγευμα του Σαββάτου (25/12) και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του δημιούργησε ο ερχομός του γιου του.

Ο γνωστός σεφ την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως σε νεαρή ηλικία δεν είχε σκεφτεί καν το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας.

«Μέχρι τα 28 μου ήταν πάρα πολύ άστατη η ζωή μου και το τελευταίο πράγμα που ήθελα… ήταν παιδιά. Δηλαδή δεν πέρναγε καν από το μυαλό μου ότι θα μεγαλώσω και θα κάνω παιδιά.

Στα 30 μου ήρθε ο πρώτος γιος, ο Δημήτρης. Εκεί άλλαξε όλη μου η ζωή. Άλλαξε, όμως, όλη μου η ζωή, όχι γιατί προσπάθησα αλλά άλλαξε η ζωή μου φυσιολογικά. Πραγματικά έπαθα πλάκα! Γιατί έχεις έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει σκεφτεί ποτέ τα παιδιά και έχει περάσει μια παιδική ηλικία κάπως στερημένη και ξαφνικά έρχεται ένα πλάσμα στη ζωή του που του βγαίνει τόση πολλή αγάπη που δεν ήξερα ότι είχα», τόνισε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος πρόσφατα αναφέρθηκε και στον εθισμό που είχε με τα ναρκωτικά.